Cantină şi cămin pentru elevii LPS Târgu-Jiu

871

Consilierii locali municipali au aprobat în şedinţa lunară care a avut loc astăzi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui obiectiv de investiţii ce presupune construirea unei cantine şi a unui cămin pentru elevii Liceului cu Program Sportiv din municipiul Târgu-Jiu.

Primăria municipiului Târgu-Jiu va investi peste 5,8 milioane de lei pentru realizarea unui cămin destinat cazării şi a unei cantine pentru elevii ce frecventează Liceul cu Program Sportiv. În prezent, aceştia nu au posibilitatea de cazare şi masă într-un mediu adecvat cerinţelor pe care le impune un program specific competiţiilor sportive.
“Este o solicitare mai veche a conducerii LPS; este nevoie de un cămin şi o cantină pentru că sunt mulţi elevi care vin şi frecventează cursurile acestui liceu, şi, neavând cantină, neavând cămin, elevii trebuie să meargă la alte unităţi şcolare. Practic investiţia va fi nouă, vom construi un cămin nou şi o cantină nouă de la zero”, a declarat Florin Cîrciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu.
Valoarea totală a investiţiei de la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu este de 5,8 milioane lei, iar durata de execuţie este de 18 luni de la data începerii lucrărilor. Cantina nou construită va avea o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, iar căminul va măsura peste 1.200 metri pătraţi. În scenariul recomandat de elaborator, clădirea propusă va avea structura din cadre de beton armat, cu regim de înălţime P+2 pentru căminul cazare elevi şi parter pentru cantină, cu realizarea unei învelitori tip terasă, prevăzută cu termoizolaţie şi hidroizolaţie. Capacitatea de cazare a căminului şi capacitatea cantinei este de 60 de locuri, prin investiţia propusă realizându-se inclusiv dotarea cu toate facilităţile impuse de normele în vigoare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here