Canalizare de rahat, la propriu și la figurat, în Lelești

308

Canalizarea din satul Frăteşti al comunei Leleşti a refulat, joi, din cauza ploilor torenţiale abundente căzute în ultimele zile, afectând mai multe drumuri din localitate, dar și câteva gospodării. Angajaţii societăţii de apă şi canal, Util Salub, condusă de nepotul fostului primar, Marian Rotaru, au fost obligați să intervină pentru a remedia situaţia, cu atât mai mult cu cât materiile fecale, din rețeaua proastă de canalizare, s-au împrăștiat pe străzile localității.

canalizare (1)Încă primarul comunei Lelești, Marian Rotaru, a dat vina, ieri, pe cetățenii localității Frătești și nu pe rețeaua de canalizare ori pe firma Consiliului Local, care fusese deja amendată cu 30.000 de lei de către Garda de Mediu Gorj.
“Din cauza ploilor torenţiale, cred că au fost peste 70-80 de litri pe metru pătrat, oamenii din neştiinţă, din neglijenţă au ridicat capacele de vizitare şi au pus pietre sub ele şi au intrat aluviuni. La cap de linie s-a înfundat, am trimis oamenii să desfunde. A fost o ploaie torenţială puternică în zona respectivă şi au fost inundate şi câteva beciuri. Sperăm să rezolvăm situaţia canalizării într-o zi, două, ori cât mai repede”, a precizat Marian Rotaru.
canalizare (3)Firma Util Salub este condusă însă de chiar nepotul fostului primar, Adrian Rotaru candidând din partea PSRo la Consiliul Local Lelești. Deși a obținut un minim de voturi și doar un mandat, nepotul se visează viceprimar, fiind preocupat acum de asta și nu de canalizarea prost realizată, pe fonduri europene, a cărei stații de epurare nu funcționează deloc.

canalizare (4)Noul primar, inundat și el
Cetățenii localității susțin că, afectat de inundația “de rahat” a fost și noul primar al localității, Laurențiu Turcilă, care nu a putut interveni, acesta nefiind încă uns în funcție.
Localnicii spun, de asemenea, că nu este prima oară când s-a întâmplat asta, canalizarea fiind defectuoasă indiferent de tăria ploilor.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here