Campania de vaccinare antigripală, oprită definitiv

202

vaccin antigripal (1)Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a decis să oprească definitiv campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere 2011-2012. Totodată s-a decis şi retragerea dozelor din teritoriu, în scopul distrugerii acestora. Direcţia de Sănătate Publică Gorj nu a primit, încă, o informare cu privire la această decizie.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătăţii a luat decizia de a stopa definitiv campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, la doar câteva zile după ce s-a stabilit suspendarea acesteia. Ladislau Ritli a declarat public că a decis retragerea vaccinurilor şi distrugerea acestora, după ce analizele la mai multe serii de vaccinuri au evidenţiat unele neconformităţi.

DSP Gorj nu a fost informată de oprirea campaniei

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spune că nu a primit o informare cu privire la oprirea campaniei de vaccinare. „La noi nu a ajuns nicio informare de la Ministerul Sănătăţii privind stoparea campaniei şi retragerea dozelor nefolosite. Ştiu că s-a făcut o analiză a vaccinurilor şi că tulpina de imunitate era inactivă, de aceea s-a decis stoparea campaniei”, a menţionat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

La Gorj nu au ajuns vaccinuri neconforme

În judeţul nostru, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu au ajuns doze de vaccinuri din seriile neconforme. “La elena-pitiannoi în judeţ nu au existat doze din seriile de vaccin cu probleme. Colegii mei au verificat toate certificatele şi nu s-au găsit vaccinuri din respectivele serii”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Reamintim faptul că de la începutul campaniei de imunizare antigripală 2011-2012 şi până în prezent, în judeţul nostru au ajuns 14.000 de doze de vaccin. Dintre acestea au fost utilizate 8.000. “La nivelul judeţului nostru mai avem 6.000 de doze de vaccin antigripal, în teritoriu. Aşteptăm o informare de la Ministerul Sănătăţii cu reluarea campaniei de vaccinare antigripală”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Campania de imunizare împotriva gripei de sezon 2011-2012 a debutat, în judeţul nostru, la începutul lunii noiembrie.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here