Căminul Suseni, mană cerească pentru septuagenara din Scoarţa

316

Stelian Luca, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) Suseni, spune că Ioana Boncea, femeia de 74 de ani, imobilizată la pat, care a ajuns vineri la Suseni, se simte bine şi beneficiază de condiţii optime pentru un trai liniştit. El consideră că pentru această bătrână internarea la cămin este o mană cerească. Ea a mai fost vizitată de familia care o găzduise în ultimii ani, care se pare că şi-a manifesta şi dorinţa de a o vizita în continuare.

CIA Suseni 2Vineri după-amiază, Ioana Boncea a ajuns la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. De cum a intrat în incinta unităţii, femeia a fost spălată, pansată şi îngrijită corespunzător. „Eu ştiam că vine aici şi dădusem dispoziţie să fie totul pregătit pentru primirea ei. Bătrâna a ajuns la noi vineri; a fost spălată, pansată şi luni dimineaţa doamna doctor a consultat-o şi i-a recoltat probe pentru analize. Escarele pe care le avea pe spate de la prea mult stat în poziţia culcat se transformaseră în răni; ele se vor vindeca în timp. Femeia este bine îngrijită aici, fiindu-i administrat şi tratament”, a explicat Stelian Luca, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Vizitată de gazdele de la Scoarţa
Picture 3962Înainte de a fi mutată la C.Î.A. Suseni, Ioana Boncea spunea că este convinsă că acolo nu o va mai vizitat nimeni. Din fericire, convingerile sale au fost infirmate, a doua zi fiind vizitată de familia care a găzduit-o într-un sat din comuna Scoarţa. „Pentru ea, internarea la căminul nostru este o mană cerească. Vorbeşte, ne înţelegem cu ea, deci nu sunt probleme nici sub acest aspect. De vizitat au vizitat-o doar cetăţenii care au găzduit-o în ultimii ani; ei au venit şi sâmbătă şi au spus că vor veni şi săptămâna aceasta. De asemenea, tot ei şi-au exprimat şi intenţia de a se ocupa de bătrână şi când va deceda, urmând să o înmormânteze creştineşte”, a menţionat Stelian Luca, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.
La ora actuală, starea Ioanei Boncea este bună, bătrâna adaptându-se rapid la noul său stil de viaţă. Femeia este îngrijită corespunzător de către angajaţii Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here