Călinoiu: „Telescaunul de la Rânca va funcţiona, garantat!”

331

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj dă asigurări că telescaunul din staţiunea montană Rânca va funcţiona şi în această iarnă. În cursul acestei luni va avea loc o nouă licitaţie pentru telescaun, însă indiferent de rezultat, instalaţia pe cablu din nordul staţiunii Rânca va funcţiona pe timpul sezonului de schi.

Documentaţia pentru concesionare pe o perioadă de zece ani a telescaunului din Rânca s-a aprobat în cadrul şedinţei de CJ din data de 10 februarie.
Contractul de delegare a serviciului de transport public prin cablu – instalaţie telescaun – realizat în zona turistică Rânca va avea forma juridică de contract de concesiune şi va avea ca scop şi obiective concesionarea către operatorul selectat, în condiţiile legii, a sistemului aferent serviciului şi va implica dreptul şi obligaţia operatorului selectat de a administra şi de a exploata acest sistem. O primă licitaţie a avut loc pe 15 septembrie, însă nu a fost selectat niciun operator autorizat. Următoarea licitaţie pentru delegarea serviciului de transport public pe cablu – instalație telescaun – realizat prin proiectul „Dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare–epurare a apelor uzate menajere în zona turistică Rânca, judeţul Gorj“ este programată luna viitoare, pe 27 octombrie. Indiferent de rezultatul acestei licitaţii, telescaunul va funcţiona şi în această iarnă. „Garantat va funcţiona telescaunul la Rânca, pentru că legea ne permite”, a confirmat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj.
Telescaunul din nordul staţiunii Rânca deserveşte o pârtie de 900 de metri. La început, telescaunul a fost administrat de SC Vârful Păpuşa SA, înfiinţată de Asociaţia „Rânca – Corneşu Mare“, care aparţine Consiliului Judeţean Gorj, Primăriei Novaci şi Primăriei din Baia de Fier. În cei trei ani de funcţionare, Vârful Păpuşa SA a mers numai în pierdere şi a intrat în cele din urmă în faliment. Acum se speră ca un operator privat să facă investiţia rentabilă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here