Călinoiu îi răspunde senatorului PDL: “Ruşeţ trebuia să îi ceară ministrului Sănătăţii, aparatură modernă pentru spital”

283

calinoiu uslÎntrebarea senatorului Ion Ruşeţ adresată, la începutul acestei săptămâni, ministrului Sănătăţii, în legătură cu culpele medicale şi managementul de la Spitalul Judeţean Gorj, l-a determinat pe Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, să îi dea parlamentarului o replică.

Călinoiu susţine astfel că Ruşeţ trebuia să ceară aparatură medicală ministrului Sănătăţii, nu analize la spital.

Ruşeţ, senatorul PDL a adresat o întrebare ministrului Sănătăţii, prin care atrăgea atenţia reprezentatului Guvernului să îşi îndrepte privirea şi spre Spitalul Judeţean de la Târgu-Jiu, aici unde s-au întâmplat o serie de nenorociri, în ultima vreme, din culpe medicale. Senatorul cerea un răspuns ministrului şi măsurile pe care acesta le va lua. Demersul lui Ruşeţ a fost considerat însă de Ion Călinoiu drept unul electoral, în opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, parlamentarul fiind deja în campanie. “Dacă ar fi o problemă care să îl intereseze ori să îl doară pe domnul Ruşeţ, nu ar proceda aşa. El, parlamentar al Puterii, nu în Parlament printr-o interpelare trebuia să pună, în atenţia ministrului, o anumită problemă de rezolvat. Lucrul acesta l-a făcut ca să îşi facă imagine. Ca parlamentar al Puterii şi preşedinte al partidului de guvernământ trebuia din start, o dată cu preluarea în răspunderea autorităţilor locale a spitalelor, să se preocupe de descentralizarea până la capăt. Adică fondurile să vină o dată cu preluarea spitalelor, la judeţe”, a declarat Călinoiu. “El trebuia să spună «daţi bani la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu pentru a avea aparatură necesară din generaţia actuală». Sunt atâtea intervenţii făcute de un an de zile şi nu am primit nici un leu pentru dotări”, a completat Călinoiu, care i-a mai cerut lui Ruşeţ să se preocupe şi de drumul de la Rovinari la Sadu, deoarece vine iarna şi nu se mai poate circula, în curând, pe acesta. Spitalul Judeţean se află în subordinea Consiliului Judeţean Gorj iar conducerea unităţii medicale a fost schimbată recent.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here