Călinoiu face apel la şefii deconcentratelor pentru „a-i proteja”

215
primarieReuniunea pentru Colegiul Prefectural al judeţului Gorj care a avut loc ieri la Instituţia Prefectului s-a transformat spre sfârşit într-o şedinţă politică. Altfel, nici nu se putea, deoarece la ea au participat nu numai membrii Colegiului, ci şi ambii subprefecţi, Horaţiu Gorun şi Marcel Romanescu, prefectul Liviu Andrei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, dar şi preşedintele, Ion Călinoiu.

Acesta din urmă a dorit să atragă atenţia şefilor instituţiilor deconcentrate ale judeţului asupra unei posibile implicări a acestora în procesul electoral de pe data de 6 decembrie. „Mare prudenţă la acţiunile de control ce le veţi desfăşura în aceste săptămâni. Un pas greşit este speculat, iar orice acţiuni poate naşte subiectivism. Se ştie clar faptul că există presiuni politice, dar nu trebuie să răspundeţi acestora deoarece nu fac bine judeţului”.

Preşedintele CJ Gorj a dorit să menţioneze că stând departe de secţiile electorale se va creşte încrederea oamenilor în instituţiile de stat. „E dezavantajos, pentru şefii instituţiilor deconcentrate să facă politică”. El a menţionat faptul că prin aceste declaraţii ale sale nu doreşte decât să-i protejeze pe şefii deconcentratelor. „Prezenţa loc în campania electorală nu este benefică, iar eu mi-am făcut datoria să fac aceste atenţionări”.
Andrei vrea decongestionarea acestor acuzaţii
Prefectul de Gorj nu a putut sta calm în faţa acestor acuzaţii făcute de Călinoiu, şi a cerut Inspectoratului de Poliţie Judeţean să prezinte clar dacă au fost situaţii în care şefii deconcentratelor să fi fost implicaţi în acţiunile electorale. „Trebuie să decongestionăm acest acuzaţii grave şi e bine să luăm act de ele pentru a vedea dacă se confirmă”, a spus Liviu Andrei.
Acesta nu a dorit să comenteze mai multe fiind încrezător în faptul că acestea sunt doar speculaţii. „Procesul electoral se va desfăşura ca la carte, indiferent de presiunile unora şi de culoarea politică. Îi invit pe directorii instituţiilor deconcentrate să-şi desfăşoare activităţile ca şi până acum, neexistând probleme şi sesizări”, a încheiat prefectul judeţului Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here