Călinoiu a vizitat recent renovatul Bloc Operator al SJU

246

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a vizitat, ieri, sălile de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Acestea au fost renovate cu sprijinul CJ Gorj, costurile lucrărilor ridicându-se la 427.000 lei. Toate cele nouă săli de operaţie ale spitalului de pe strada Tudor Vladimirescu au fost modernizate, ele nemaifiind reparate din 1986, de când au fost date în folosinţă.

De când a preluat spre administrare Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean Gorj a realizat o serie de investiţii menite să aducă o îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale oferite gorjenilor. La capitolul reparaţii, recent s-au finalizat lucrările de modernizare a Blocului Operator de la clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu. „Când există colaborare se pot face multe lucruri. Această colaborare am avut-o de regulă cu Spitalul Judeţean de Urgenţă; ea s-a materializat ulterior în responsabilitatea noastră, a Consiliului Judeţean, odată cu preluarea patrimoniului şi, pe lângă lucrurile realizate din bugetul propriu, am căzut de acord, la insistenţele secţiilor ce deţin blocuri operatorii, să realizăm reparaţii capitale. Era o clădire veche şi era necesară această lucrare astfel încât să aibă condiţii bune atât profesioniştii, cât şi pacienţii”, a mărturisit Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Lucrări de patru miliarde
Pentru reparaţiile efectuate la cele nouă săli de operaţie s-au cheltuit puţin peste patru miliarde lei. „S-a făcut o situaţie de lucrări, s-a luat la mână tot ce trebuia făcut, începând cu igienizare; asigurarea condiţiilor necesare asigurării circuitului serviciilor medicale. Putem spune că la ora actuală blocurile operatorii sunt într-o stare mulţumitoare. În perspectivă avem în atenţie camera de comandă electrică pe care trebuie s-a realizăm. Această lucrare s-a făcut în 9 luni de zile, cu o sumă totală de 427.000 lei pentru toate blocurile operatorii de la secţiile: Ortopedie, Urologie, Chirurgie I şi II. S-au încadrat în termenul prevăzut în contract; a fost făcută recepţia tehnică a lucrărilor”, a precizat Călinoiu.

Sandu: „Sălile nu au fost modernizate din 1986”
Chirurgii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt încântaţi de lucrările efectuate la sălile de operaţie. „Blocul operator din Spitalul Judeţean, locaţia Tudor Vladimirescu”, este format din 9 săli de operaţie, pe fiecare secţie fiind un anumit număr de săli. Ele nu au mai fost modernizate din 1986, de când s-au mutat secţiile chirurgicale la Tudor Vladimirescu. S-a modernizat pavimentul, pereţii, dar şi o serie de dotări. Toate cele nouă săli funcţionează în cadrul Blocului şi au fost modernizate pe rând, fără să perturbe activitatea profesională a secţiilor chirurgicale”, a declarat Emil Sandu, şeful Secţiei Chirurgie I.
Pe parcursul efectuării reparaţiilor la sălile de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pacienţii nu au avut de suferit, lucrările derulându-se treptat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here