Călinoiu a obţinut banii necesari pentrui investiţiile din Gorj

155

calinoiu ionPreşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Gorj, Ion Călinoiu a fost ieri la Bucureşti la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, la Ministerul Administrației și Internelor precum și la Ministerul Sănătății, în vederea implementării de proiecte, pentru obținerea rambursării cheltuielilor din cadrul mai multor proiecte cu finanțare europeană și obținerea de fonduri privind reabilitarea a două drumuri județene.

Drumul făcut de Călinoiu nu a fost în zadar, acesta obţinând banii pentru investiţiile în cauză, majoritatea sumelor cerute urmând să ajungă în Gorj luna viitoare.

 

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Călinoiu a purta discuții privind obținerea de fonduri în cadrul Programului Operațional Regional pentru demararea lucrărilor în cadrul proiectului « Reabilitare sistem rutier DJ 672, km 0+000-43+42 », Ciuperceni-Godinești-Tismana-Topești-Peștișani-Brădiceni-Buduhala, valoarea totală din bugetul de proiect ridicându-se la 80.394.970,75 de lei. Şeful judeţului susţine că la finalul lunii aprilie se vor repartiza fondurile necesare pentru acest proiect. Tot aici s-au mai solicitat fonduri pentru reabilitare DJ 673A km 0+00-27+00, Șiacu-Dragotești-Mătăsari-Ciuperceni, suma totală fiind de 1 milion de lei. Aici s-a obţinut promisiunea că banii vor ajunge chiar săptămâna viitoare la autorităţile judeţului. S-a mai solicitat, de asemenea, rambursarea cheltuielilor aferente proiectului ,,Redescoperă Gorjul”, suma totală fiind de 236.142,88 lei fără TVA, în acest caz banii urmând să ajungă la sfârşitul lunii viitoare în judeţul nostru.

Solicitările de la MAI, aprobate

La Ministerul Administrației și Internelor(MAI) s-a cerut rambursarea cheltuielilor pentru proiectul «Calitate în administrația publică locală», în sumă de 262.348,29 lei fără TVA şi rambursarea de cheltuieli pentru proiectul «Eurostrategie, euroadministrație, eurocetățeni», suma totală ridicându-se la 502.581,73 lei cu TVA. Şi în acest caz, Ion Călinoiu susţine că s-a obţinut promisiunea ca banii să ajungă la Gorj la sfârşitul lunii aprilie. La Ministerul Sănătății întâlnirea a avut ca obiectiv susținerea listei de investiții propusă pentru anul 2012, privind reabilitarea, modernizarea și echiparea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here