Călin Simionescu a demisionat din ALDE! Va forma în Gorj noul partid politic Pro România

539

ALDE Gorj a pierdut câțiva dintre membrii săi, odată cu noul proiect politic al lui Daniel Constantin. Călin Simionescu, vicepreședinte ALDE Gorj și consilier local la Bălănești, și-a dat demisia deja din cele două funcții, și va fonda, împreună cu alți colegi din ALDE, noua filială a partidului Pro România. Printre cei care i se vor alătura acestui partid politic se află și profesorul Dănuț Chirilă, cel care a deschis două procese împotriva ALDE în legătură cu întrunirea Delegației Permanente de la Târgu-Jiu de către Dian Popescu.

În urmă cu două săptămâni, Călin Simionescu, care s-a alăturat ALDE de la PLR, a părăsit partidul la sosirea lui Dian Popescu, dar a revenit apoi la insistențele aripii PC, ca mai apoi să plece pentru a doua oară din organizație. De data aceasta, definitiv, susține Simionescu care a demisionat, în același timp, și din funcția de consilier local ALDE la Bălănești și Președinte al ALDE Bălănești. “Am renunțat la ALDE dezamăgit de modul cum s-au infiltrat în organizație refugiații de la PNL. Așa cum mă așteptam, respectivii au ajuns să ocupe poziții importante la cârma ALDE Gorj, așa cum i-am și transmis asta președintelui Tăriceanu prin acel memoriu, ignorându-ne pe noi ceilalți, asta și cu acordul lui Dian Popescu și a lui Tăriceanu. Am decis să plec și să mă alătur proiectului politic al lui Daniel Constantin, filiala Gorj a partidului Pro România urmând să funcționeze în scurt timp. Luni, la București, staff-ul de conducere al noului partid va lansa, oficial, noua formațiune politică”, susține Călin Simionescu.
Acesta menționează că în ALDE Gorj vor rămâne apoi foarte puțini, alături de Dian Popescu. “Mulți aleși ar pleca și mâine din ALDE, dar rămân, deoarece dacă pleacă își pierd funcțiile obținute la localele din vara anului trecut”, a mai spus Simionescu.

Un nou grup parlamentar
Fostul copreședinte ALDE, Daniel Constantin, împreună cu deputații Eugen Durbacă, Mircea Banias – ambii excluși din ALDE, Sorin Cîmpeanu – fostul ministru al Educatiei și Damian Florea, vor lansa, luni, un nou partid politic. Cel mai probabil, partidul se va numi Pro România și în sesiunea parlamentară din toamnă ar putea coopta cel puțin cinci deputați, suficient pentru a-și forma grupul parlamentar, fiind nevoie de minim 10 deputați pentru acest lucru. Surse politice au susținut, de asemenea, că în scurt timp vor exista filiale ale acestui nou partid în toate județele din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here