Călescu continuă cursa pentru şefia DSVSA Gorj

339

Nicolae Călescu, medicul veterinar care conduce de câteva săptămâni Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, îşi doreşte ca funcţia sa să fie una definitivă astfel că luna viitoare va participa la concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiilor de conducere de director executiv la următoarele Direcţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor: Alba, Bacău, Carş-Severin, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Satu-Mare, Suceava. În paralel, se vor organiza concursuri şi pentru funcţiile de director executiv la DSVSA Brăila, Cluj, Covasna, Ilfov, Suceava.
Postul de director executiv al DSVSA Gorj este ocupat încă de acum câteva săptămâni, în interimat, de către Nicolae Călescu. Numirea acestuia s-a făcut după transferul fostului director Ion Iliuţă într-una dintre structurile Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de la Bucureşti. Contactat telefonic, Călescu a confirmat faptul că va participa la concurs pentru o numire a sa definitivă pe postul de conducere al instituţiei judeţene: “Bineînţeles că voi participa la concurs. Îmi doresc să fac ceva pentru Direcţie şi, în ultimele săptămâni, am lucrat bine cu oamenii din instituţie”, a declarat şeful DSVSA Gorj.

24 septembrie, proba scrisă
Concursul se va desfăşura la sediul ANFP din Bucureşti, proba scrisă fiind deja programată pentru ziua de 24 septembrie, ora 10.00. Proba suplimentară eliminatorie de testare a cunoştinţelor de operare/programare pe calculator şi de cunoaştere a unei limbi străine de circulaţie internaţională se va desfăşura pe 23 septembrie de la ora 10.00. Dosarele de înscriere la concurs se depun în 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, adică 21 august. Dosarele de concurs întocmite de către candidaţii pentru posturile de director executiv scoase la concurs în cadrul mai multor Direcţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din ţară, trebuie să conţină: copia actului de identitate; formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la HG nr. 611/2008, modificată; copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări; copia carnetului de muncă sau adeverinţă care atestă vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate; cazierul judiciar (poate fi înlocuit cu o declaraţie pe proprie răspundere); adeverinţă care să ateste starea de sănătate corespunzătoare; declaraţia pe propria răspundere/adeverinţă care atestă că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică.

Şi alte angajări la DSVSA Gorj
Tot pe 23, respectiv 24 septembrie, vor avea loc la Bucureşti, la sediul ANFP, şi alte concursuri menite a ocupa o funcţie vacantă, dar şi o promovare la DSVSA Gorj. Astfel, pentru DSVSA Gorj se va organiza concurs în vederea ocupării funcţiei publice vacante de şef Birou de Evidenţă Informatică şi Control Administrativ, precum şi de promovare a funcţiei de şef Serviciu de Control Oficial Sănătate Animală. Şi pentru aceste două funcţii dosarele de concurs se depun în termen de 20 de zile de la publicarea anunţului în Monitorul Oficial, urmând ca proba practică pentru cele două posturi din cadrul DSVSA Gorj să aibă loc pe 23 septembrie, ora 09.00, iar cea scrisă, o zi mai târziu, la ora 11.00.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here