Căldărușe cere tragerea la răspundere a celor vinovați pentru fondul de salarii subțiat al CEO

341

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, anunță, la început de 2017, că nu va mai trece cu vederea, anul acesta, marile greșeli pe care le-au făcut unii șefi din administrația CEO. Deși nu a spus la ce directori se referă, Căldărușe susține că va cere, oficial, tragerea la răspundere a celor care au lăsat fondul de salarii al companiei la fel de subțire și la începutul acestui an. Liderul sindical transmite, cu siguranță, săgeți spre directorul financiar Laurențiu Ciobotărică, deși se limitează să menționeze doar că “vinovații trebuie să plătească cu funcțiile”, dar și faptul că jocul s-ar fi făcut și cu “complicitatea celor din FNME”.

Președintele SMEO spune că cei din Directoratul CEO ar fi trebuit să ia măsuri, în vederea evitării situației de acum a companiei, legat de fondul de salarii, încă de la jumătatea anului trecut. În schimb, s-a preferat să se amâne luarea unei decizii, asta pentru a se aduce compania în poziția de acum. “SMEO va solicita Directoratului și Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia să îi tragă la răspundere pe cei vinovați, asta deoarece șefii care au contribuit din plin la situația incomodă creată companiei să plătească”, a spus, marți, Căldărușe, vorbind de un joc premeditat la care ar fi pus umărul și reprezentanți ai FNME. “Situația trebuia să fie aproximată cu 6 luni în urmă, în schimb s-a știut, dar nu s-a făcut nimic”, a completat liderul sindical, considerând că totul ar fi fost un lucru premeditat.
Cert este că CE Oltenia a intrat în 2017 fără rectificarea de buget cerută chiar și prin greva foamei de la finalul anului trecut. Din fericire, angajații CEO și-au primit salariile în decembrie și prima sub formă de tichete de masă. Situația rămâne incertă și pentru această lună, 12 milioane de lei fiind în minus la bugetul companiei. Pe 10 ianuarie se vor achita însă salariile pe decembrie, iar chenzinele vor fi, cu siguranță, ciuntite, vorbindu-se de o tăiere de 400 de lei la fiecare salariu.
Pentru această situație ingrată, cert este că nimeni din CE Oltenia nu a fost tras la răspundere.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here