Câinii fără stăpân şi-au găsit o casă

186

Picture 114Primăria municipiului Târgu-Jiu a organizat sâmbătă un târg de adopţii canin. Acesta s-a desfăşurat în Parcul Central şi, deşi nu s-a bucurat de un succes prea mare în rândul târgujienilor, s-a reuşit totuşi găsirea unor stăpâni pentru aproape jumătate dintre patrupezii oferiţi spre adopţie.

Acţiunea s-a aflat la prima ediţie şi a avut loc în Parcul Central din Târgu-Jiu, în zona teatrului de vară. Printre primii stăpâni au maidanezilor s-au aflat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Romulus Toma, şeful Serviciului Ecarisaj, şi Alexandru Zaharia, directorul societăţii de gospodărire Edilitara. „L-am adoptat să-l duc la mine la ţară. Mai am unul acolo. L-am luat ca să dăm dovadă de bunătate. Sunt mulţi care sunt lăsaţi în voia sorţii şi trebuie Picture 127adoptaţi de cineva. Am considerat că trebuie să dăm un exemplu prin a lua fiecare câte un câine pentru a nu se mai afla pe străzi. Ar fi bine ca şi alţii să ne urmeze exemplul şi să adopte pentru că e un suflet care trebuie apărat”, şi-a explicat doctorul veterinar Romulus Toma decizia de a adopta unul dintre patrupezi. Şi Ramona Evulescu a plecat acasă cu o căţeluşă foarte frumoasă care va găsi în noul ei cămin încă doi prieteni cu care se poate juca: „Ne plac animalele. Mai avem doi câini şi ne-am mai dorit unul pentru că în primul rând sunt câini foarte frumoşi, câini care impresionează fiindcă sunt foarte iubitori, abia aşteaptă să le acorzi un pic de atenţie şi asta contează cel mai mult”, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu.

Jumătate dintre maidanezi, adoptaţi

În total au fost oferiţi pentru adopţie 30 de câini, atât femele cât şi masculi, patrupedele fiind aduse de la padocul de la periferia oraşului unde au fost adăpostite o bună perioadă de timp. „Această acţiune are ca scop diminuarea numărului de câini din padoc pentru că, pe lângă celelalte măsuri pe care le-am luat noi, de sterilizare atât a femelelor cât şi a masculilor, încercăm să adoptăm cât mai mulţi câini. Până în momentul de faţă avem adoptaţi aproximativ 60 de câini de la padoc şi am încercat să organizăm acest târg de toamnă. El va fi bianual, unul în primăvară şi celălalt în toamnă, în aşa fel încât să putem diminua numărul de câini. Aceştia sunt sterilizaţi, sunt trataţi, sunt vaccinaţi iar cei care o să adopte un astfel de patruped vor primi un carnet de sănătate, o fişă de adopţie, în aşa fel încât noi şi cei de la Protecţia Animalelor să poată urmări evoluţia pe parcurs a acestor câini”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii de gospodărire Edilitara.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here