Cadrele didactice ale CT Motru s-au întors din Cehia

64

prof.motreni in CehiaO parte din cadrele didactice de la Colegiul Tehnic Motru au participat la a treia reuniune de proiect de parteneriat multilateral Comenius „The European Tradesman”, desfăşurată în perioada 2-6 mai 2011 la Pilsen (Plzen), Cehia. Acestea au revenit în ţară, impresionate de tot ce au văzut la cehi.

Proiect „The European Tradesman” este finanţat din fonduri ale Comisiei Europene. Cadrele didactice: Ramona Lungu (coordonator proiect), inginer Elena Booveanu şi inginer Niculina Chiţulescu s-au alăturat echipelor prezente la întâlnire, venite din: Belgia, Germania, Grecia, Cehia şi Cipru (şcoala coordonatoare).

Activităţi din cadrul reuniunii

Profesori cehiaÎn cadrul reuniunii de la Pilsen (Plzen), Cehia au avut loc următoarele activităţi: prezentarea şcolii gazdă – întâlnire cu directorul şcolii, profesori şi elevi, vizitarea laboratoarelor, bibliotecii multimedia, cantina, participare la lecţii demonstrative, prezentarea sistemului de învăţământ ceh; punerea în comun şi discuţii cu privire la modulele finale din domeniul instalaţiilor electrice rezidenţiale, realizate de profesorii din fiecare ţară participantă, în engleză şi traduse în limbile locale, ocazie cu care s-a subliniat şi stabilirea diferenţelor între ţări, atât la nivel teoretic, cât şi practic şi realizarea unei prezentări powerpoint care să le reunească, modul de integrare a acestor materiale în curricula şcolară.

O altă activitate din cadrul reuniunii a fost participarea la o vizită de documentare la una din Uzinele Skoda (Brush), unde se produc generatoare electrice (turbogeneratoare şi hidrogeneratoare).

La reuniunea de la Pilsen (Plzen), Cehia s-au stabilit şi activităţile care se vor desfăşura până la următoarea reuniune de proiect din Bremen, Germania, ce va avea loc în octombrie 2011.

De altfel, participanţii au făcut şi o vizită în oraşul Pilsen, la fabrica de bere Pilsner Urquell şi au vizitat şi împrejurimile (castelele Radyne, Kozel şi altele).

Recepţie oferită de primarul din Pilsen

Finalul reuniunii cu numărul trei a proiectului de parteneriat multilateral Comenius „The European Tradesman” a fost marcat prin participarea la recepţia organizată de primarul oraşului Pilsen, unde coordonatorul proiectului inginerul Costas Schinis a avut ocazia să prezinte proiectul: obiective, materiale realizate, modul de implementare.

„Această întâlnire internaţională a reprezentat o extraordinară ocazie pentru un veritabil schimb de experienţă pedagogică şi culturală. Echipa de proiect din România a fost impresionată de dotarea liceului şi de modul în care elevii sunt responsabilizaţi să aibă grijă de şcoală”, a mărturisit Niculina Chiţulescu, director educativ al Colegiului Tehnic Motru şi membră a echipei de cadre didactice motrene implicate în proiectul de parteneriat multilateral Comenius „The European Tradesman”.

Odată revenită acasă, echipa motreană, formată din cadre didactice de la Colegiul Tehnic, se pregăteşte pentru următoarea întâlnire din cadrul proiectului, care se va desfăşura la Bremen, Germania, în luna octombrie 2011.

MInodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here