Cadou de la Gorj! Stadionul de la Bumbeşti Jiu va purta numele lui Aurel Ţicleanu

377

Una dintre gloriile Craiovei Maxima, Aurel Ţicleanu, a avut parte de o surpriză de neuitat. Autorităţile locale din Bumbeşti Jiu au decis ca stadionul din localitate să fie denumit după fostul internaţional, care este şi cetăţean de onoare al oraşului. Ţicleanu a împlinit duminică, 20 ianuarie, 60 de ani. La şedinţa festivă de la Casa de Cultură “Gheorghe Tătărescu” au luat parte foşti coechipieri şi prieteni ai lui Ţicleanu, printre care Sorin Cârţu, Silviu Lung, Nicolae Ungureanu sau Teo Ţaralungă. Plecat la “Campioana unei mari iubiri” de la Metalurgistul Sadu, “Chiose” i-a avut alături şi pe foştii jucători care au scris o pagină de istorie pentru fotbalul din localitate, printre care pandurii Dorian Gugu, Constantin Frimu şi Dorin Hîrsu.
La eveniment, primarul Constantin Bobaru, amfitrionul adunării, i-a avut alături pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, unul dintre iniţiatorii proiectului, pe prefectul de Gorj, Ciprian Florescu sau pe actualul vicepreşedinte de la Consiliul Judeţean, Gheorghe Nichifor. Din partea Federaţiei Române de Fotbal a venit Gabriel Bodeanu, secretar general al forului autohton. La finalul şedinţei, Ţicleanu a primit de la edilul Bobaru o plachetă omagială, iar fostul maxim le-a dăruit edilului din Bumbeşti Jiu şi directorului SGA Gorj tricouri personalizate ale echipei naţionale de fotbal.

Ţicleanu: “M-am simţit foarte bogat”
Fostul antrenor de la Craiova şi Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a apreciat gestul autorităţilor locale şi judeţene de a-l cinsti pe Aurel Ţicleanu, mai ales că prietenul său se află încă în slujba fotbalului românesc. “Aurel Ţicleanu merită această recunoştinţă din partea celor care sunt aici la Sadu, pentru că e un cetăţean al acestei urbe care întra-adevăr a făcut cinste prin tot ceea ce a realizat ca fotbalist, antrenor şi conducător”, a afirmat Cârţu. Vizibil emoţionat de primirea călduroasă de la Sadu, “eroul” zilei a avut un mesaj mobilizator pentru tinerii fotbalişti gorjeni: “M-am simțit foarte bogat, pentru că nu mă așteptam la atât de multă lume, la atât de mulți vechi prieteni. Este un eveniment care face cinste localității pentru că este și neobișnuit ca și cineva în viață să fie onorat în felul acesta.
După ce am fost făcut cetățean de onoare în 2001, iată că, acum, când am făcut 60 de ani i s-a dat stadionului numele meu. E un moment de referinţă, un cadou deosebit de frumos, dar dincolo de orice sunt oamenii. Am un mesaj pentru tinerii gorjeni de oriunde: Dacă eu am reușit, plecând dintr-un mic orășel, atunci toată lumea poate să reușească. Copiii din ziua de astăzi, dacă vor cu adevărat, au mult mai multe oportunităţi”, a spus Ţicleanu. Mesajul a fost şi pe placul primarului Constantin Bobaru, care a declarat că abia aşteaptă să încerce noul echipament primit în dar. “Au fost momente de mare emoție, e firesc. Este o onoare și o mare satisfacție pentru comunitatea din Bumbești-Jiu că am creat acest eveniment. Nu e puțin lucru să ai în localitate o astfel de glorie a fotbalului românesc și să-i materializezi numele în denumirea bazei sportive pe care o are orașul. Aurel Țicleanu, ca și cei care au făcut parte din generația lui, cred că sunt modele pentru sportivii de astăzi și poate fi un model pentru toți tinerii. A spus şi el, dacă el a reușit, poate reuși oricine dacă dă dovadă de aceeași seriozitate, muncă și tenacitate. Categoric, mă voi schimba în echipamentul primit de la Aurel. Dar într-o zi cu soare, ca să-l pot etala pe stadion”, a spus edilul. Alături de Craiova Maxima, Ţicleanu a câștigat două titluri de campion şi patru Cupe ale României, iar în tricoul echipei naţionale a jucat de 44 de ori și a reuşit să înscrie două goluri.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here