Ca la noi, la nimeni – Anul școlar vine cu criză de idei și criză sanitară!

901
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Copilăria…Cadoul care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat.”
Horațiu Mălăele

Cică neajunsurile din școli ar putea fi „rezolvate” virtual. Așa crede ministresa Educației, Monica Anisie, incapabilă să producă idei și măsuri substanțiale pentru îmbunătățirea deschiderii noului an școlar în condiții cât de cât acceptabile. Ea nu este capabilă, lucru ce se vede cam demultișor, șeful Guvernului LuCOVID nici atât, iar fostul profesor de fizică fără definitivat, de la Agnita – județul Sibiu, tot n-a fost în stare s-o ajute! Dacă nici măcar președintele Klaus Werner Iohannis, atunci cine?
Zilele până la data de 14 septembrie intră-n sac. Și atunci, ministrul Educației, Monica Anisie, poate cel mai slab ministru de la celebrul Zăroni, din anii ‘50, încoace a declarat că recomandarea ei către școlile care nu au apă și care nu pot asigura condiții minime de igienă este să continue învățarea online. Chiar dacă tabletele, laptopurile și internetul nu au fost asigurate.
Ea, adică doamna Monica Anisie, a precizat că autoritățile locale trebuie să găsească soluții și că a cerut inspectoratelor școlare să transmită și primăriilor aceste necesități, dar și faptul că pot achiziționa containere sanitare. Cu ce bani, ca și în cazul tabletelor și laptopurilor nu s-a mai căznit să precizeze. Căci de la Guvernul PNL-Orban nici pomeneală!
Ministrul Educației a cerut școlilor să evite organizarea festivităților de deschidere a anului școlar. Care festivități, oricum, sunt interzise în starea de alertă de care n-am scăpat!
Am mai aflat că elevii din clasa a VIII-a încep anul școlar fără manuale la Română, disciplină de examen. Au fost numiți „generația fără manuale”, fiindcă niciodată nu le-au avut la timp.
Ministresei de la Educație, publicistul de marcă și Director al Cotidianului, Cornel Nistorescu, îi dedică în ediția de miercuri editorialul intitulat „Catastrofa de la Educație”.
Evident, nu s-a depășit soluția cu masca, distanța și spălatul pe mâini. Chit că unele școli, cum aminteam, nu au apă curentă și foarte multe nu au nici avize ISU!
„Avem de-a face cu un război pentru organizarea școlii, în condiții de pandemie sau cu o confruntare de idei imbecile și de măsuri imposibile, aruncate în curțile primăriilor? Desfășurarea anului școlar nu-i decât o oglindă murdară și fidelă a felului în care ne purtăm, dar, mai ales, a celui în care suntem conduși!”
Miercuri, la ora 18,00, iar a vorbit președintele!, într-o conferință de presă ținută la Palatul Cotroceni. Desigur, a fost un eveniment minor, în care trebuia să spună ceva și despre școală.
Deși nu are legătură cu contextul începerii anului școlar, președintele Klaus Werner Iohannis a aruncat anateme și spre PSD-ul care-i stă în coastă! Data trecută, la precedenta conferință de presă inutilă, banală și arțăgoasă n-a fost să fie altfel!
ION PREDOȘANU

P.S. Din păcate, finanțele merg din rău în mai rău. Cursul valutar din 9 septembrie 2020 ne zice că Leul s-a depreciat, miercuri, cu 0,45 bani față de Euro(0,09%), moneda europeană atingând un nou maxim istoric – al zecelea în acest an! -, iar cursul valutar anunțat de Banca Națională a României(BNR) este de 4,8590 lei/euro. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here