Burlan a stins porta-vocea SNLO

301

Aurica PopescuDirectorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO), Daniel Burlan, i-a interzis lui Aurică Popescu, persoana angajată să ocupe doar Biroul de presă al SNLO fără să facă vreo activitate controlată de comunicare, să ofere informaţii publice ziariştilor.

Cel puţin aşa s-a scuzat ieri fostul senator, Aurică Popescu în faţa Gorjeanul, în momentul în care a fost întrebat de ce nu răspunde la telefonul de serviciu, din dotare, pentru a păstra aşa cum trebuie legătura cu presa şi pentru a oferi punctul de vedere al societăţii miniere în momentul în care este astfel întrebat.

Aurică a explicat că “aşa sunt ordinele” lui Burlan, care vrea o relaţie opacă a SNLO cu presa care nu este obedientă. Cu ciocul mic dar viteji după ce li se pune pe tapet de către Gorjeanul, prin materialul publicat marţi sub titlul “SNLO îşi pierde carierele..”, că Peşteana Sud ar putea să se închidă în timp ce Cariera Berbeşti şi burlan pdlCariera Alunul sunt ambele pretinse de Consiliul Judeţean Vâlcea, porta-vocea SNLO redactează câteva precizări. “Cariera Peşteana are în componenţă 2 sectoare: Peşteana Nord şi Peşteana Sud. Ambele sectoare îşi vor continua activitatea până la epuizarea rezervelor şi vor face parte integrantă din CEO. Carierele Alunu şi Berbeşti sunt şi vor rămâne în componenţa SNLO, respectiv CEO; SNLO va intra în CEO în actuala componenţă, fără niciun fel de diminuare a activităţii sau patrimoniului”, precizează Aurică Popescu, pe o hârtie nesemnată de altfel, la dictarea lui Burlan. Acelaşi răspuns putea să îl furnizeze Popescu şi luni dar cum purtătorul de vorbe stă şi fluieră la serviciu, aşteptând să treacă cele opt ore plătite generos de societatea de stat, de ce să se mai obosească să răspundă presei. În al 11-lea ceas, adică ieri, Popescu, în sfârşit, răspunde la telefon şi i se cer, în mod normal, alte informaţii legate de solicitarea din Vâlcea. Popescu, în stilul caracteristic însă, dă din umeri şi silabiseşte că doar atât a fost însărcinat să spună şi nu poate zice nimic mai mult. Noi spunem că habar nu are de mai mult. Ne întrebăm astfel pentru ce este plătit Aurică Popescu, cât este plătit lunar şi ce face în cele opt ore de muncă pe care le petrece, sau nu, la serviciu? Aşteptăm răspunsul în aceiaşi manieră(adică pe mail, poimarţi).

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here