Bunoaica: “Solidaritatea Oltenia are nevoie la cârmă de un lider cu mare experienţă”

356

Constituită în urmă cu o săptămână, la Mătăsari, noua organizaţie sindicală, Solidaritatea Oltenia, nu are, în prezent, un lider ales. La nivelul organizaţiei s-au făcut nişte propuneri pentru ocuparea acestei funcţii, unul dintre cei nominalizaţi fiind şi liderul Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, dar şi un alt lider de la Turceni. Propunerea publică a fost făcută de şeful FNM, Constantin Creţan, care a lucrat direct cu cei doi sindicalişti, încercând să lanseze tineri în munca sindicală. Bunoaica a refuzat însă propunerea pe motiv că la Solidaritatea Oltenia sunt oameni cu mai multă experienţă în munca sindicală, care pot ridica organizaţia la statutul de sindicat majoritar în Complexul Energetic Oltenia.

Solidaritatea Oltenia este condus, în prezent, de Nanu Mic Aurel, vicepreşedintele Federaţiei “Univers”. Acesta ocupă însă funcţia în cauză la federaţie dar nu şi cea de preşedinte al noului sindicat. Funcţia de la vârful Solidaritatea Oltenia se va ocupa prin alegeri, în sânul celor 11 sindicate care au format, până acum, acest nou departament, lista rămânând deschisă… Astfel, oricine din rândul celor 11 organizaţii poate candida pentru această funcţie, post pentru care au fost deja făcute publice câteva nume a unora dintre liderii care ar putea fi promovaţi aici.
Constantin Creţan a fost unul dintre cei care au spus câteva nume a celor care ar putea fi aleşi pentru funcţia de preşedinte al acestui departament, dar respectivii, lasă însă locul celor cu mai multă experienţă decât ei. Este cazul lui Nicu Bunoaica, liderul de sindicat de la UMC Lupoaia, care consideră că la Solidaritatea Oltenia sunt numeroşi alţi lideri capabili să conducă organizaţia, cu atât mai mult cu cât deciziile de la vârful sindicatului se vor lua colectiv, nu individual. “Îi mulţumesc domnului Creţan pentru încrederea acordată, mai ales că sunt sigur că m-a propus pentru că mă cunoaşte drept un luptător pentru drepturile oamenilor, dar trebuie să refuz, deoarece nu cred că am experienţa necesară pentru a accepta o astfel de misiune deloc uşoară. Pentru că se vrea transformarea acestui sindicat în unul majoritar, în CEO consider că lupta va fi una dificilă, motiv pentru care în poziţia de lider trebuie ales un om cu experienţă şi capacitatea de a unii sindicatele şi a dobândi încrederea angajaţilor în mişcarea sindicală. Sunt ferm convins că se va încropi un grup de oameni valoroşi la vârful sindicatului care vor avea o singură misiune, adică apărarea şi recâştigarea drepturilor minerilor”, a declarat Nicu Bunoaica, membru în acest departament sindical din cadrul “Univers”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here