Brutării verificate şi amendate de inspectorii sanitar-veterinari

218

brutariePeste 20 de brutării de pe raza întregului judeţ au fost verificate zilele trecute de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. O parte dintre acestea au fost şi sancţionate, fie cu avertismente, fie cu amenzi, pentru nereguli găsite la faţa locului.

Inspectorii DSVSA Gorj au efectuat pe parcursul săptămânii trecute un număr de 73 de controale în localităţile Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Bumbeşti-Jiu, Tismana, comunele Stoina, Prigoria, Bâlteni, Polovragi, Baia de Fier, Godineşti, Jupâneşti, Logreşti, Teleşti, Câlnic, Leleşti, Peştişani, Stăneşti, Căpreni, Băleşti, Berleşti, Hurezani. Oamenii legii au verificat 25 de brutării, o unitate de morărit, două unităţi de ambalare a produselor alimentare, o unitate de fabricare a bomboanelor sticloase, o unitate de fabricare a produselor expandate din mălai, o unitate de achiziţie şi prelucrare ciuperci din flora spontană, un abator, cinci centre de colectare a laptelui, patru unităţi de alimentaţie publică şi colectivă.

Controalele s-au lăsat cu sancţiuni

În urma acestor controale, inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.800 de lei, într-o brutărie din comuna Bâlteni, o pizzerie din municipiul Târgu-Jiu, şi într-un depozit alimentar din aceeaşi localitate.

Neregulile găsite de oamenii legii se refereau la nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a alimentelor. Acestora li s-au adăugat şi încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor la distribuţia, punerea pe piaţă sau comercializarea alimentelor, manipularea necorespunzătoare a produselor.

Totodată, în prezent, reprezentanţii DSVSA Gorj, efectuează controale permanente în unităţile de învăţământ din judeţ, care prepară produse culinare pentru preşcolari şi elevii claselor I – XII, în ultima săptămână supuse verificărilor fiind 30 de astfel de unităţi.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here