Brâncuși, promovat de europarlamentarul Negrescu

348

Pe 19 februarie se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Brâncuşi, iar 2016 a fost declarat Anul Brâncuși.  În acest context, reprezentanții Pes Activists Gorj şi cei ai Biroului Europarlamentar GORJ Victor Negrescu au organizat un concurs de fotografie intitulat Gorjul lui Brâncuşi. Fotograful care a reușit să impresioneze cu fotografia sa este Dan Popescu, acesta urmând a se deplasa la Bruxelles într-o vizită organizată de europarlamentarul Victor Negrescu.

Artistul Constantin Brâncuşi, născut la 19 februarie 1876, în Hobiţa, judeţul Gorj, a adus contribuţii covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană, prin cele 250 de opere create în cei 50 de ani de carieră. Cele mai importante opere ale lui Brâncuși se află la Târgu-Jiu. În Anul Brâncuși, europarlamentarul Victor Negrescu și-a propus să promoveze imaginea marelui sculptor și să contribuie la o mai bună cunoaștere a operelor sale. În acest sens, reprezentanții Pes Activists Gorj şi cei ai Biroului Europarlamentar GORJ Victor Negrescu au organizat un concurs de fotografie intitulat Gorjul lui Brâncuşi. Au fost înscrise peste 20 de fotografii, câștigătoarea obținând peste 1.800 de like-uri și peste o mie de distribuiri. “Scopul concursului a fost de a promova imaginea lui Brâncuși dincolo de hotare și de a contribui la o mai bună cunoaștere a operelor sale. Câștigătoare a ieșit fotografia domnului Dan Popescu, în imagine fiind Masa Tăcerii. Felicitări câștigătorului, dar și celorlalți participanți, pentru o competiție extrem de strânsă, dar și pentru faptul că, prin minunatele lor creații fotografice, ne-au dat ocazia, nouă, publicului lor, să realizăm, încă o dată, frumusețea operelor brâncușiene și a orașului în care trăim”, confirmă Radu Căliman, reprezentantul Biroului Europarlamentar GORJ Victor Negrescu.
Fotograful Dan Popescu va putea vizita Bruxelles în cadrul unui grup pe care îl va organiza europarlamentarul Victor Negrescu, în cursul acestui an.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here