Braia nu schimbă placa la OPC după plecarea lui Giurcău

215

rodica braiaDupă ce Mădălin Giurcău, fostul comisar-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj a fost pus pe făraş de şefii de la Bucureşti, Rodica Braia, cea care se află în interimat pe funcţia de conducere, nu doreşte să facă schimbări printre subordonaţii săi, ea dorind să revină în mare parte la regimul de muncă de dinaintea venirii lui Giurcău.

Mădălin Giurcău se află încă în concediu medical după ce a primit decizia de suspendare din funcţia de şef al CJPC Gorj. Acesta a vorbit însă cu înlocuitoarea sa, Rodica Braia, aflată de mulţi ani în branşa instituţiei, şi i-a transmis că se va prezenta la sediul unităţii în data de 4 aprilie pentru protocolul de predare – primire. Până atunci, cei rămaşi în urma sa, şi anume simplii salariaţi, dar şi noul comisar-şef, nu se pot folosi de Registrul de intrări – ieşiri al instituţiei, deoarece acesta se află asupra lui Giurcău, iar biroul său este Picture 004închis cu tot cu actele oficiale ale CJPC Gorj. „Domnul Giurcău a anunţat că va veni pentru protocolul de predare – primire în data de 4 aprilie, el aflându-se în continuare în concediu medical. Cu privire la colegele noastre, comisarii Elena Cojocaru şi Mihaela Răducan, nu deţinem documentele de destituire din funcţie ale acestora deoarece nu le-am preluat încă de la fostul comisar-şef. Vom vedea ce vom face cu registrul de primiri – intrări deoarece chiar avem nevoie de el, să fie în permanenţă în instituţie. În schimb, avem măcar registrul pentru înregistrarea petiţiilor şi a sesizărilor”, a declarat noul comisar-şef, Rodica Braia.

Fără adeziune politică

Aceasta a precizat că numirea sa pe funcţie a fost un lucru vehiculat încă din toamna anului trecut. „În toamnă, s-a vehiculat numele meu ca şi o propunere a UNPR-ului pentru o eventuală înlocuire a domnului Giurcău dacă i se va retrage sprijinul politic, fapt care s-a şi întâmplat zilele trecute. Când mi s-a înmânat ordinul de numire, Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, mi-a spus că este hotărârea ANPC-ului având în vedere faptul că lucrez de mai multă vreme în instituţie, am avut rezultate bune în activitate şi, ţinând cont de acest lucru, au stabilit ca persoana care îl va înlocui pe domnul Giurcău până la organizarea concursului să fiu eu. În momentul de faţă nu am adeziune la niciun partid politic, sunt în continuare comisar, dar cu atribuţii de reprezentare a instituţiei pe perioada de până la desfăşurarea concursului, la care, poate voi participa, rămânând să iau hotărârea la momentul acela”, a precizat Rodica Braia. Aflată în funcţia de comisar-şef interimar al CJPC Gorj, Braia, spune că ea şi subordonaţii săi îşi vor desfăşura activitatea aşa cum au făcut-o mereu, conform unor programe de activitate de la nivel naţional, unele întocmite pe plan local, verificări de control tematic, verificarea pentru soluţionare a petiţiilor şi sesizărilor consumatorilor, desfăşurarea de controale în colaborare cu celelalte instituţii cu atribuţii de control. „Într-un cuvânt, ne vom desfăşura activitate aşa cum e normal”, a ţinut să spună noul comisar-şef al CJPC Gorj.

Izabella Plăstoi

Mădălin Giurcău a fost pus în funcţia de comisar-şef al CJPC Gorj în luna iulie a anului trecut în urma câştigării concursului organizat de ANPC. Acesta a mai participat şi în anul 2010 la acest concurs şi a dezamăgit organizaţia judeţeană a UNPR obţinând nota 2. Totuşi, acestuia i-a mai fost acordată o şansă, iar la concursul din iunie 2011, la ultima probă de concurs, cea de interviu, acesta a obţinut puţin peste 7. La vremea aceea, Giurcău a înlocuit-o pe Mihaela Răducan, cea care se afla în fruntea instituţiei de câţiva ani. Zilele de conducere ale lui Mădălin Giurcău s-au încheiat săptămâna trecută, când ordinul de suspendare din funcţie a fost semnat de preşedintele ANPC şi trimis la unitatea din Gorj pe faxul instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here