Boza: Vom continua să investim în grupul 5

792

„Vom continua să investim și în 2020 în grupul 5 de la Rovinari, chiar dacă situația certificatelor devine an de an tot mai apăsătoare”, susține Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.
Precizarea vine după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a retras licenţa de producere a energiei pentru grupul 5 al Termocentralei Rovinari, cu o capacitate instalată de 330 MW. Grupul energetic se află în reparaţii capitale și modernizare până în septembrie 2021.
„Consider că numai investind în centralele și carierele noastre vom putea menține costul de producție sub control. Va fi al treilea an consecutiv în care programul de investiții va depăși 600 milioane RON numai din fonduri proprii”, mai spune Boza.
Grupul 5 Rovinari a fost oprit în anul 2014, având nevoie de retehnologizare. Reabilitarea grupului energetic are drept scop reducerea emisiilor poluante, dar şi creşterea duratei de viaţă cu 100.000 de ore.
Reabilitarea are un cost total de circa 140 de milioane de euro şi trebuia finalizată în anul 2020, însă CEO are ca primă problemă plata certificatelor de emisii de CO2. „În momentul în care va fi finalizat grupul 5 de la Rovinari, noi ne vom lua licenţa înapoi”, a dat asigurări Sorin Boza.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here