Bondoc: „Peste 59.000 de gorjeni şi-au activat cardurile”

339

Aproape un sfert dintre posesorii de carduri de sănătate au trecut pe la medicii de familie să le activeze. La data de 13 martie erau active 59.020 carduri de sănătate.

Procentual vorbind, 23,49% din totalul cardurilor de sănătate care au ajuns în judeţul nostru au fost activate până la data de 13 martie. „Aproape un sfert dintre cardurile care au ajuns în judeţ au fost activate, respectiv 23,49%, adică 59.020 carduri”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Asiguraţii sunt aşteptaţi la medici pentru activarea cardurilor. De precizat că, la sediul CJAS Gorj s-au achiziţionat două cititoare pentru deblocarea acestora, ca urmare a introducerii de către asiguraţi a unui cod PIN greşit şi pentru activarea cardurilor neactivate de asiguraţi la medicul de familie în baza unui proces verbal de tip borderou. S-au desemnat de către CJAS Gorj două persoane responsabile cu activitatea de implementare a cardului naţional de asigurări de sănătate.

Şapte carduri, refuzate
Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, şapte asiguraţi au refuzat cardurile din motive religioase, acestea fiind returnate la sediul CJAS. Potrivit legislaţiei, cei care resping în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere, în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei, având o valabilitate de trei luni, eliberată la solicitarea persoanei de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here