Bolnavul închipuit Manţog, blindat de concedii medicale

327

mantog capIonel Manţog nu a revenit la serviciu, adică la Complexul Energetic Turceni, unde trebuia să îşi exercite de câteva săptămâni munca de consilier al directorului general Octavian Graure, nici măcar după ce instanţa de la Sibiu a pronunţat sentinţa în dosarul său.

Fostul director economic, în stilul caracteristic, a apelat însă la un tertip pentru a scăpa de munca care i se pare ruşinoasă, adică la concediul medical, două astfel de cereri fiind semnate în doar câteva zile de directorul de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă.

“Trece anul vine banu’” cam după acest slogan pare că se ghidează Ionel Manţog, salariatul “model” de la CE Turceni care a stat anul acesta mai mult în concediu decât la serviciu. Şi cu toate acestea Manţog nu a renunţat la munca bănoasă din complex, şi a preferat să îşi rezolve problemele personale departe de locul de muncă, dar pe banii de concediu de la CE Turceni. Şi astfel, Manţog şi-a luat concediul pe anul trecut şi o porţie de concediu pe anul în curs, dar pentru a lungi mai mult statul acasă a apelat şi la două concedii medicale, şi asta numai în ultimele zile. “A fost în concediu de odihnă, efectuându-şi concediul pe anul trecut, apoi şi-a luat ceva din concediu pe anul acesta, iar apoi a apelat la două concedii medicale. Prima cerere era pe perioada 28 martie-1 aprilie, dacă nu mă înşel, apoi a mai trimis o altă cerere de concediu medical. Le-am semnat pe ambele dar nu ştiu de ce boală spunea că suferă”, a declarat directorul Gârjoabă.

Manţog, bolnav prea tare, nici măcar nu s-a deplasat la locul său de muncă pentru a-şi duce documentele medicale care atestă că are nevoie de concediu medical. Asta, probabil, pentru că suferă prea tare după ce magistraţii de la Sibiu l-au condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, când el spera să scape liber ca pasărea cerului.

Manţog îşi linge rănile acasă, sau în vacanţă, cine mai ştie, cert este doar că are alergie de munca cu fostul său protejat Octavian Graure, căruia ar fi urmat să-i fie consilier personal. Dar cum orgoliul dăunează grav sănătăţii, Manţog a preferat să se ţină departe de munca de consilier, asta pentru a nu-şi pleca genunchii în faţa fostului său subaltern.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here