Bîrcă va schimba viceprimarul la Turburea: “USL-ul are majoritate în Consiliul Local”

442

Ion Popovici, viceprimarul comunei Turburea va fi schimbat, în curând, de la timona Consiliului Local(CL), asta deoarece prin excluderea recentă din partid a primarului Ion Bîrcă, PDL-ul a pierdut instant funcţia în cauză. Bîrcă îl va destitui astfel, în curând, din funcţia de viceprimar pe Popovici, locul acestuia urmând să fie luat de unul dintre consilierii USL care au majoritate de altfel la nivel de CL. Popovici va pierde funcţia la nivelul CL Turburea în acelaşi moment în care Dan Vâlceanu, responsabilul de zonă, îl va instala pe acesta preşedinte interimar al filialei locale a PDL.

Ion Bîrcă a fost exclus duminică din PDL, în urma deciziei Biroului Permanent Judeţean al PDL Gorj, întrunit în şedinţă. 12 consilieri au votat pentru excluderea lui Bîrcă şi a încă doi primari, Dănuţ Bălu şi Marian Ardeiu, 4 fiind însă împotrivă, cap de listă a celor care au dorit rămânerea celor trei edili în partid fiind Nicolae Daviţoiu. Bîrcă susţine că urmare a celor întâmplate va rămâne pentru o perioadă independent, deşi recunoaşte că a avut discuţii deja cu liderii celor două partide din USL Gorj pentru a trece la PSD sau PNL. Edilul susţine că deocamdată nu a luat o hotărâre în acest sens dar va face pasul când va veni vremea, în favoarea localităţii. În ce priveşte menţinerea viceprimarului PDL, Bârcă susţine că nu îl va schimba deocamdată din funcţie dar reaminteşte că USL-ul are majoritate în Consiliul Local. “Nu îl schimb deocamdată. Voi vedea ce o să fac legat de el”, a declarat Bârcă, ştiind că Dan Vâlceanu l-ar fi agreat mai mult pe Popovici, pregătindu-l pentru a-i fi contracandidat PDL la viitoarele alegeri locale.

S-au “urecheat” reciproc
De altfel contrele dintre Vâlceanu şi Bârcă sunt de notorietate, oamenii lui Dan Vâlceanu din BPJ-ul PDL solicitând excluderea primarilor “trădători”.
Cert este că Popovici se aştepta să fie destituit din funcţia de viceprimar şi, la un moment dat, chiar să fie exclus din PDL Turburea de către cel care a fost preşedintele organizaţiei până duminică. Bârcă chiar a fost reconfirmat în funcţia de lider al PDL Turburea ca la şedinţa de duminică să fie dat afară din partid.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here