Bilanțul Asociației ,,Cultul Eroilor Regina Maria” filiala Gorj, la Târgu-Jiu! Primarul de Scoarța, președinte de onoare

693

Conducerea și membrii Asociației ,,Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Gorj, s-au întrunit miercuri, 20 martie 2019, la Târgu-Jiu, în incinta Clubului Pensionarilor Militari din municipiu. Invitat la acest eveniment a fost și primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, totodată, președinte de onoare al filialei, asta urmare a sprijinului oferit asociației în ultimul an. Printre invitați s-au mai aflat oameni de cultură, dar și trei reprezentanți ai filialei doljene a asociației. În cadrul întrunirii s-a prezentat un bilanț al filialei în ultimul an și s-au enumerat activitățile principale ale asociației în perioada martie 2018-martie 2019. Evenimentul a fost condus de președintele filialei Gorj, col.(r) dr.ing.Walter Loga.

În fața audienței, președintele filialei Gorj, col.(r) dr.ing.Walter Loga a prezentat activitățile principale ale Asociației ,,Cultul Eroilor Regina Maria” filiala Gorj cum ar fi: reabilitarea Monumentului Eroilor de la Rasovița, reabilitarea Monumentului Eroilor de la punctul Izvorul Cișmea din Valea Brătuii(comuna Dănești), aducerea pământului sfânt de la Cimitirul Rasovița la Catedrala Sfinții Voievozi din Târgu-Jiu și trimiterea urnei apoi pe 17 noiembrie la Alba Iulia, sărbătorirea în multe locații a Zilei Eroilor(Târgu-Jiu, Dănești, Scoarța), Ziua de naștere a Ecaterinei Teodoroiu, Ziua Armatei sărbătorită în șapte comune din județ.
În acest cadru s-au lansat cărți ale membrilor asociației, asta în ultimul an, este vorba despre volumul prof. Ion Mocioi, despre cele patru cărți ale jr.Văideanu Florian, despre cartea prof.Cornoiu Elena, volumul ing.Vasile Ponea, persoană care a donat un clopot cimitirului de la Țiganca din Basarabia, unde sunt îngropați mai mulți eroi români.
I-au felicitat pentru organizare pe reprezentanții filialei gorjene și colegii acestora de la Dolj, conduși de col.(r) Marinel Florescu. De altfel, alături de acesta au fost prezenți și gen.(r) Băluță Dumitru și col.(r)Zănescu Constantin. Invitat a fost și gen.(r) Bărbulescu Ion, care a felicitat asociația pentru rezultatele avute.
În cadrul acțiunii, prof. Grigore Haidău a prezentat cele trei volume lansate la Colegiul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, în toamna anului trecut. În cadrul evenimentului, primarul Ion Stamatoiu a fost felicitat de cei prezenți pentru felul cum a colaborat cu filiala asociației în ultimii ani, fiind apreciat de delegația de la Dolj și invitat pe 17 aprilie să participe la ședința filialei Dolj pentru a fi dat drept exemplu edililor din județul vecin.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here