Biblioteca publică „Tudor Arghezi” are Biblionet

313

biblionet1Astăzi, se inaugurează Biblionetul şi în oraşul Târgu-Cărbuneşti. Biblioteca publică „Tudor Arghezi” din localitate este cea care găzduieşte acest program.

Lansarea oficială a serviciilor din programul Biblionet la Târgu-Cărbuneşti are loc astăzi, la ora 12:00, la Biblioteca publică „Tudor Arghezi”. Evenimentul se desfăşoară în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj, membri ai comunităţii locale şi bibliotecare din alte localităţi gorjene.

Biblioteca publică „Tudor Arghezi” din oraşul Târgu-Cărbuneşti face parte din cele 20 de biblioteci publice din judeţul Gorj, care, începând din ianuarie 2011, au început să-şi diversifice serviciile oferite comunităţilor prin amenajarea unor centre cu calculatoare pentru public şi acces gratuit la internet, în cadrul Programului Naţional Biblionet – „Lumea în biblioteca mea”.

Programul Biblionet – un proiect ambiţios

În cadrul programului Naţional Biblionet, în judeţul Gorj au fost donate 82 de calculatoare echipate cu căşti şi cameră web şi softul aferent, 20 videoproiectoare, 20 de ecrane proiecţie, 20 de imprimante şi 20 de scannere. Localităţile incluse în acest program sunt: Albeni, Aninoasa, Cătunele, Crasna, Hurezani, Ioneşti, Leleşti, Motru, Peştişani, Prigoria, Rovinari, Schela, Târgu-Cărbuneşti, Teleşti, Turburea, Turceni, Ţânţăreni, Ţicleni, Urdari, Văgiuleşti.

Centrul de Formare Profesională din Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” a beneficiat de o donaţie ce a cuprins 11 laptopuri, imprimantă, scanner şi videoproiector, valoarea donaţiei ridicându-se la 58.651,03 ron. În acest centru au fost instruite 30 de bibliotecare din bibliotecile comunale incluse în program. Valoarea donaţiei, în echipament şi soft, pentru bibliotecile calificate se ridică la 455.658,49 ron. Adăugând la această sumă şi valoarea echipamentului din Centrul de Formare şi costul instruirii, judeţul Gorj a beneficiat de o donaţie în valoare de 561.444, 08 ron.

Judeţul Gorj îşi propune ca în 2011 numărul bibliotecilor calificate în faza a doua să fie de 20, ajungând la micşorarea diferenţelor de acces la informaţie dintre sat şi oraş.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here