Benedict Geamănu: „Sunt cauze de ordin psihic”

261

Echipa de handbal a Energiei trece prin cele mai negre momente. După trei etape clasamentul o arată pe ultimul loc, fără niciun punct, însă jocul echipei este cel care dă cele mai mari bătăi de cap. Conducerea administrativă se vede nevoită să treacă și la măsuri speciale, ele au fost stabilite într-o ședință desfășurată după închiderea ediției. Președintele secției de handbal al clubului târgujian, Benedict Geamănu, s-a arătat surprins extrem de neplăcut de ultimele două prestații și spune că echipa este, în principal, tributară ratărilor și a greșelilor copilărești făcute de aceiași jucători, meci de meci.

Reporter: Cum ați putea caracteriza prestația echipei la ultimul joc disputat, cel de la Odorheiu Secuiesc?
Benedict Geamănu: Prestația echipei a fost lamentabilă. Cu greu să găsesc cuvinte să poți vorbi despre acest meci. Eu cred că sunt cauze de ordin psihic. S-a instalat o neîncredere, nu mai au încredere în ei. Nu pornisem campionatul așa rău. Meciul de la Turda, zic eu, nu a fost așa rău, excluzând ratările. Dacă scoatem din acel meci o parte din ratări, chiar puteam câștiga acel meci. Apoi, într-adevăr, meciul de acasă, cu Vasluiul, a fost slab, iar cel de la Odorhei nici nu poate fi luat în calcul, nu se poate spune că am fi avut vreo prestație în acel meci. Au jucat foarte, foarte slab, au fost multe greșeli individuale, unele nepermise, de nivel de copii și juniori, foarte multe ratări și cel mai îngrijorător este faptul că aceeași jucători greșesc meci de meci.
Rep.: Și ce credeți că ar trebui făcut pentru a schimba cât de cât datele problemei?
B.G.: Am avut o ședință cu jucătorii după meciul cu Vasluiul în care i-am atenționat asupra evoluției dezastruoase pe care au avut-o la acel meci. Își recunosc în totalitate greșelile, dar nu s-a schimbat nimic în jocul lor de la Odorhei, din contră, am jucat și mai slab. La un moment dat, când Odorheiul s-a dus la 4-5 goluri diferență au picat total, nu le-a mai ieșit nimic, apărare nimic, atac nimic. Astăzi (n.red. – ieri) avem o nouă ședință, care cred că va fi cu scântei. Vom vedea. Vom avea o discuție și cu președintele Bădescu și vom vedea care vor fi măsurile pe care le vom lua pentru că etapa viitoare, miercuri, noi nu vom juca, iar sâmbătă este un meci capital, cel cu Steaua. Pentru acest meci trebuie să luăm măsurile necesare pentru a-l câștiga.
Rep.: Ați stabilit care sunt măsurile ce trebuie luate acum, urgent?
B.G.: Deocamdată nu am stabilit ce măsuri vom lua, am discutat și sâmbătă și duminică cu președintele Bădescu și vom vedea. Avem în calcul unele măsuri, dar concret vom vedea ce vom face înainte de ședință, ne vom mai întâlni și vom discuta despre ceea ce credem noi că se impune să facem în momentul acesta pentru bunul mers al echipei.
Rep.: Care mai este buletinul medical al echipei?
B.G.: Nu am vrut să spun despre problemele medicale, pentru că nu am vrut să pară ca niște scuze, dar sunt probleme destul de mari. Dintre cei șase străini care au venit, doi sunt accidentați, unul grav, iar al doilea nu a jucat deloc până acum și, din câte se pare, încă vreo 2-3 săptămâni nu vor juca. Mă refer la Mota și la Sifre. Kekezovic a avut și el evoluții bune, dar accidentarea de la Turda l-a împiedicat să joace foarte bine în meciurile următoare, chiar dacă, noi spunem că el a jucat bine și în condițiile în care a jucat accidentat, el nu a putut însă să joace niciun meci de la cap la coadă. La Odorhei s-a mai accidentat și Dragnea… Să vedem cât de gravă este problema. El a făcut ceva alergări ușoare, să sperăm că nu e o problemă chiar așa gravă. Ilieș a avut și el de săptămâna trecută dureri și la umăr și la genunchi. Sunt și aceste probleme, la început de campionat, care cred că și acestea ne-au afectat, cât de cât, în special accidentarea lui Mota. Este o lipsă mare acolo, în centru. Ne trebuia un centru de valoare acolo, ca să organizeze jocul, să mobilizeze jucătorii. Am încercat să aducem un jucător pe acest post, chiar din liga a II-a, dar pretențiile au fost enorme și nu am reușit să le satisfacem. Asta chiar dacă ceea ce trebuia să dăm era în afara bugetului. Ne mai trebuiau niște fonduri, am obținut acele fonduri, cam cât am considerat noi, dar pretențiile jucătorului au fost mult, mult peste ceea ce i-am oferit noi.
Rep.: Kekezovic nu a jucat prea mult în a doua parte a meciului cu Odorheiul. A fost vorba din nou de probleme medicale?
B.G.: Kekezovic nu s-a lovit din nou, dar lui nu i-au cedat de tot durerile pe care le-a avut la contuzia avută la meciul de la Turda. A făcut fizioterapie, nu a fost o întindere, nu a fost o ruptură, dar a fost o contuzie destul de puternică. El apare destul de firav, iar pivotul celor de la Turda a căzut pe el și i-a strivit mușchii aductori de la piciorul stâng și durerile acelea nu-i dau pace. A jucat bine la început, cât a putut să alerge, a alergat. Când nu a mai putut… La un moment dat, nici nu mai avea rost să mai forțeze știind că ne așteaptă meciuri foarte grele, să nu se întâmple ceva și mai rău.
Rep.: Cu antrenorul Liviu Andrieș ați discutat?
B.G.: Am discutat și cu antrenorul în fiecare zi, și sâmbătă, și duminică, și astăzi (n. red. – luni)… Am discutat… Jucătorii răspund bine la antrenamente, eu am stat destul de mult lângă ei, la aproape toate antrenamentele lor. Se pregătesc bine și din punct de vedere fizic, cât și tehnic sau tactic. Sunt anumite probleme cu anumiți jucători, aceștia sunt aceeași care ratează, care fac aceleași greșeli tehnice, meci de meci. Poate acolo s-ar impune, cu toate că Liviu Andrieș a început de săptămâna trecuta asta, o pregătire individuală cu ei. Poate stau rău, toți acești jucători, din punct de vedere psihic, moral. Poate nu au puterea să revină. Sunt echipe mari care au și psiholog la echipă. Nu știu, noi n-am avut niciodată psiholog la echipă și nu știu cum ar reacționa jucătorii la un astfel de tratament.
Rep.: Credeți că ar putea fi vorba și de o falie deschisă între antrenor și unii jucători?
B.G.: Refuz să cred așa ceva. La noi, de când știu eu echipa de handbal în Târgu Jiu, nu au fost cazuri de genul acesta, ca jucătorii să încerce să schimbe antrenorul. Nu cred așa ceva, refuz să cred așa ceva. Nu m-am gândit la așa ceva. Eu cred că odată cu victoria în meciul cu Steaua se va produce un declic moral care să-i facă să joace mai bine. Nu cu frică, pentru că nu cred că joacă cu frică, pentru că au destulă experiență, dar să încerce să dea drumul la joc, să atingă nivelul valorii pe care-l au.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here