Bebeluşii gorjeni riscă să rămână fără lapte praf

172

Stocul Direcţiei de Sănătate Publică a fost epuizat. Reprezentanţii DSP Gorj au făcut demersuri pentru refacerea stocului, însă rezolvarea acestei probleme ţine de Ministerul Sănătăţii. Pentru luna în curs, distribuirea laptelui praf ar fi trebuit să înceapă săptămâna viitoare.

Cel mai probabil, în această lună bebeluşii din judeţul nostru vor rămâne fără lapte praf. Stocul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost epuizat, iar până la această oră, Ministerul Sănătăţii nu a rezolvat problema. “Noi am făcut de ceva timp solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru lapte praf, dar până acum nu a venit repartizarea. Ministerul Sănătăţii face distribuţia în judeţe”, a menţionat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.Deocamdată nu se ştie când se va rezolva problema laptelui praf, dar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj speră ca stocul să fie refăcut cât mai curând pentru a putea începe distribuirea în teritoriu.

Criteriile de acordare a laptelui praf
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Remember!
În luna septembrie, 144 de bebeluşi din judeţul nostru au beneficiat de lapte praf gratuit. Pentru aceşti copii, DSP Gorj a distribuit 1.150 doze de lapte praf. Stocul Direcţiei de Sănătate Publică a fost epuizat, astfel că pentru a putea acoperi necesarul lunii octombrie şi lunilor viitoare trebuie să se refacă stocul DSP.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here