Bătrân cu „picioare de elefant”, internat la Suseni

259

La începutul acestei săptămâni a fost adus la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni un bărbat care suferă de o boală extrem de rară: Elefantiazis sau picioare de elefant. Încă nu se ştie cum s-a îmbolnăvit bătrânul, însă se pare că această afecţiune nu are vindecare.

Elefantiazisul este o afecţiune caracterizată prin mărirea accentuată în volum a unei zone a corpului, în special a membrelor.  Boala este cauzată de obstrucţia sistemului limfatic, care determină acumularea limfei în zonele afectate şi creşterea în dimensiuni a acestora.
La noi în ţară, cazurile de elefantiazis sunt extrem de rare. Totuşi, un bolnav cu această afecţiune a fost internat, recent, la un cămin de bătrâni din Gorj. „La începutul acestei săptămâni a fost internat la Suseni un barbat de 60 şi ceva de ani care are „picioare de elefant”. Este o boală extrem de rară. Eu nu am mai văzut aşa ceva până acum”, a confirmat Dumitru Cotrună, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Deşi nici personalul de la căminul de bătrâni de la Suseni nu a văzut un asemenea caz, se dau asigurări că bărbatul va primi îngrijirile necesare, la fel ca toţi beneficiarii complexului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here