Băsescu: România nu cade în capcana de a înţelege prin simplificarea fiscalităţii scăderea acesteia

221
basescu-3Preşedintele Traian Băsescu a declarat la o recepţie a investitorilor germani, că fiscalitatea nu va scădea, dar nici nu va creşte, România înţelegând că simplificarea fiscalităţii nu înseamnă reducerea acesteia.

„Ştiu că aveţi nevoie de o simplificare a sistemului fiscal, sunt de acord că avem nevoie toţi de această simplificare. Pe de altă parte, aş vrea să se înţeleagă foarte bine că nu picăm în capcana de a înţelege prin simplificarea sistemului fiscal reducerea fiscalităţii în România”, a declarat Traian Băsescu.
El a precizat că, în prezent, România are una dintre cele mai scăzute fiscalităţi la nivelul Uniunii Europene, iar statul are nevoie să colecteze bani pentru domenii precum Sănătate, Educaţie, Apărare sau Ordine publică.
„Am făcut comparaţie cu nivelul fiscalităţii în România şi în alte ţări ale UE, vă pot spune că fiscalitatea nu va scădea, dar nici nu va creşte. Unul din marile obiective ale negocierii cu FMI a fost exact acela de a menţine cota unică de impozitare şi TVA-ul la nivelele anterioare. Din acest punct de vedere, vă asigur de deplină stabilitate în perioada următoare”, a adăugat şeful statului.
De asemenea, preşedintele s-a referit şi la necesitatea reducerii birocraţiei şi a dispariţiei elementelor de corupţie. „Ştiu că aşteptaţi de la noi reducerea birocraţiei şi, acolo unde este cazul, şi dispariţia elementelor de corupţie, despre care eu, ca şef al statului, nu o să spun niciodată că nu există. Ştiu că există, ştiu că încurcă mult afacerile şi, dacă vreţi, crează un sentiment neplăcut oricui vine în contact cu administraţia românească”, a mai spus Traian Băsescu.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here