Băsescu i-a “cumpărat” pe sindicaliştii din minerit

502

base bun.Prezenţa candidatului Traian Băsescu în judeţul Gorj, în campanie prezidenţială, a fost un bun prilej pentru sindicaliştii din minerit şi energie pentru a-şi trasa viitoarea susţinere politică pentru turul al

doilea al prezidenţialelor. Prin metode cunoscute doar de liderul de sindicat, Marin Condescu, colegii acestuia au dat mâna cu Traian Băsescu deşi, nu cu mult timp în urmă, se plângeau de salarii, de şomajul tehnic prelungit şi ameninţau cu greva generală.

Profitând de lipsa motivată a fostului şef de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog, aflat internat la Bucureşti, candidatul la preşedinţie Traian Băsescu a venit în judeţul Gorj. După ce a trecut, iniţial, pe la Petroşani, Băsescu s-a oprit la un miting aranjat la Motru şi la un altul la Rovinari, ultima locaţie fiind aleasă special deoarece zona este considerată drept fieful PD-L în Gorj. Prezenţa lui Băsescu la Motru nu a fost foarte spectaculoasă, zona fiind a pesediştilor, chiar dacă aici au participat câteva sute de susţinători ai PD-L. Candidatul şi-a ţinut cunoscutul discurs pe scenă, s-a dat la moguli şi la ,,rechini”, le-a cerut voturile motrenilor şi a fluturat un steag. Pe scenă alături de el au urcat evident şi liderii de sindicat din minerit şi cunoscutul Marin Condescu care şi-a arătat astfel susţinerea faţă de Băsescu.
interior 2A încurcat Rovinariul cu Turceniul
Plecat de fugă de la Motru, Băsescu a ajuns la Rovinari duminică în jurul orelor 15.00. S-a oprit la Primăria Rovinari, loc în care a fost întâmpinat de primarul oraşului, Doru Filip, cu pâine şi sare, a primit aici o icoană pictată pe lemn şi Sfânta Maria şi o cheie de aur cu pietre preţioase. În sala de şedinţe a instituţiei publice a avut o întâlnire cu liderii de sindicat din minerit şi energie şi a discutat despre preţul megawattului. Şedinţa a demonstrat de altfel sprijinul sindicaliştilor pentru Băsescu în turul doi, la cererea evidentă a lui Marin Condescu. După nici 20 de minute de discuţii, candidatul a urcat pe scena de pe Bulevardul Minerilor unde a ţinut acelaşi discurs ca la Motru cu diferenţa că a greşit şi a spus că a venit de la Turceni. A plecat după orele 16.00 într-o îngrămădeală de zile mari.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here