Baschetbaliştii gorjeni, pas mare spre îndeplinirea obiectivului

1007

CSM Târgu-Jiu a început cu dreptul în Grupa Albastră. Baschetbaliştii gorjeni au obţinut o nouă victorie împotriva formaţiei CSM Miercurea Ciuc, 85-77. Deşi au intrat mai bine în partidă, şi şi-au adjudecat primul sfert, 17-22, ciucanii au fost depăşiţi în următoarele perioade de joc (20 –17, 23 –18, 25 – 20), dar băieţii lui Claudiu Alionescu s-au desprins abia pe finalul meciului. Din nefericire pentru amfitrioni, americanul Darrien McClain a bifat doar 8 minute pe parchet, ieşind accidentat după un duel tare sub panou.
Micuţul conducător de joc a încercat o recuperare ofensivă, dar a căzut rău, şi nu a mai putut continua meciul. Absenţa sa a fost suplinită de sârbul Jovan Djurasevic, cel care a fost aproape de un triple-double, cu 15 puncte, 12 recuperări şi 9 pase decisive. Alin Andrieş a adus ,,scânteia” necesară de pe bancă şi a terminat meciul cu 18 puncte, iar canadianul Yohanny Dalembert a avut un debut impresionant, fiind rareori depăşit de adversari şi reuşind câteva ,,block-uri” de zile mari.După încă o prestaţie solidă, antrenorul Claudiu Alionescu a admis că echipa sa este foarte aproape să-şi îndeplinească obiectivul. Lotul CSM-ului este unul valoros, anumiţi jucători, precum Berculescu sau Andrieş evoluează mult mai bine ca în startul sezonului, iar roster-ul îi oferă diverse ,,arme” antrenorului. ,,Echipa din Miercurea Ciuc a venit foarte motivată la Târgu-Jiu, însă le-am spus şi băieţilor la şedinţa tehnică din această săptămână să rămână concentraţi toate cele 40 de minute.Ei au şi înscris nişte aruncări destul de grele, au şi prins un pic de ritm, însă mă bucură atitudinea pe care am avut-o şi reacţia pe care am avut-o, în special în apărare, unde cred eu că am făcut o treabă destul de bună şi am reuşit să revenim foarte bine în acest meci. Este debutul pe care ni l-am dorit şi pentru care am muncit foarte bine în aceste două săptămâni. Era meciul de care aveam nevoie, pentru că le-am spus-o şi băieţilor în vestiar, cred că, 95%, situaţia locului doi în această grupă este rezolvată.
Avem trei victorii împotriva echipei din Miercurea Ciuc şi două victorii deasupra lor în clasament, cu patru meciuri rămase până la final. Îmi este greu să cred că noi vom pierde toate cele patru meciuri şi ei le vor câştiga pe toate patru pentru a ne putea depăşi.
De acum încolo trebuie să ne concentrăm doar pe următorul meci pentru că scopul nostru este să urcăm cât mai sus în această grupă şi, dacă se poate, chiar să o câştigăm”, a declarat Alionescu.Principalul CSM-ului a mai spus că accidentarea lui McClain nu pare gravă la prima vedere, iar Djurasevic a dovedit, încă o dată, că este un jucător de bază al echipei.,,L-am pierdut pe McClain destul de repede în această partidă, asta ne-a îngreunat un pic munca pentru că Djurasevic a trebuit să evolueze peste 30 de minute, ceea ce a fost destul de mult pentru el, pentru că venea după o perioadă de inactivitate. Din ceea ce am vorbit cu medici, accidentarea nu este gravă, ar putea să fie doar o contuzie mai puternică din moment ce a venit pe picioarele lui la finalul meciului. Ne bucură faptul că avem o pauză destul de lungă, de patru săptămâni, până la următorul meci şi cred că până atunci îşi va reveni 100%”, a precizat Alionescu. În confruntarea viitoare, CSM Târgu-Jiu va da piept cu CSM Sighet.

CSM Târgu-Jiu: Darrien McClain, Mihai Bădiţă,  Andrei Gheorghe 3p, Adrian Roșu 9p, Alexandru Berca 5p, Jovan Djurasevic 15p, Camil Berculescu 11p, Alin Andrieș 18p, Yohanny Dalembert 10p, Ioan Borşa 14p. Antrenor: Claudiu Alionescu

Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here