Baschet: Debut pentru grupele Under 13

342

Formațiile de baschet Under 13 ale Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu au debutat la sfârşitul săptămânii trecute în competițiile oficiale. Echipa de baschet feminin a participat la primul turneu din serie, organizat la Bucureşti. Baschetbalistele pregătite de profesorul Laurenţiu Răuţ au pierdut ambele partide disputate la Arena de Baschet, 33-51 cu ACS Dan Dacian şi 16-45 cu Sportul Studenţesc. Din Grupa E mai face parte formaţia CSS Nr. 6 Shooting Stars Bucureşti, care nu a participat la prima întrecere din cauza infectărilor cu noul coronavirus. „Am jucat cu campioana en-titre, Dan Dacian, un meci pe care l-am condus până la jumătatea sfertului 3, după care lipsa de experiență și câteva greșeli majore au făcut ca echipa bucureșteană să întoarcă rezultatul. În cel de-al doilea meci, din păcate, nu am mai reușit să ținem ritmul din cauza oboselii și a câtorva accidentări şi am pierdut la o diferență mult mai mare. Sperăm să învățăm din aceste greșeli și trebuie să ne schimbăm atitudinea în joc, dacă vrem să câștigăm următoarele meciuri”, a declarat Laurenţiu Răuţ, pentru csmtargujiu.ro.
Duminică, la Craiova, şi cea mai nouă reprezentantă a CSM Târgu Jiu în competițiile la nivel juvenil, echipa de baschet masculin U13, a luat startul în Campionatul Național.
Tineri baschetbaliști gorjeni au fost repartizați în Grupa C, alături de ACS ID Îngerii Băniei Craiova şi ACS Champions Bucureşti-Craiova. Primul turneu din serie s-a disputat în Sala „Matei Basarab”. Elevii pregătiţi de profesorul Carlos Popescu au pierdut ambele confruntări, 17-74 cu Îngerii Băniei Craiova şi 22-46 cu ACS Champions Bucureşti-Craiova.
„Mezinii noștri sunt încă relativ fragezi pentru un campionat în care confruntările sunt împotriva unor echipe cu jucători de categorie mai mare ca și vârstă. În prima confruntare disputată în Sala ‘Matei Basarab’, echipa noastră a jucat împotriva formației Îngerii Băniei, o echipă cu jucători care au o experienţă de cel puţin 4 ani la nivel juvenil. Astfel, rezultatul este unul care relevă diferența, echipa noastră suferind o înfrângere la un ecart de 57 puncte, reușind să marcheze în coșul advers doar 17 puncte până la final. În cea de a doua confruntare a zilei, după un repaus de numai 40 de minute de la încheierea jocului precedent, am întâlnit cealaltă echipă reprezentativă din Craiova. În urma înfrângerii precedente, jocul nostru a fost destul de timorat, cu foarte multe ratări în primul sfert. La general, nu pot spune că sunt mulțumit, însă atitudinea demonstrată de sportivi în sferturile 2 și 3-4, după pauză, este cea pe care o căutăm la fiecare”, a declarat Carlos Popescu pentru site-ul oficial al grupării gorjene.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here