Bârză, soluția de avarie – “Mi-ar face o deosebită plăcere să preiau cârma Energiei”

306

Oficialii echipei de handbal Energia Târgu Jiu sunt incapabili să numească un antrenor principal după plecarea lui Liviu Andrieș. Soluția s-ar putea găsi chiar în curtea echipei. Secundul Sorin Bârză abia așteaptă să preia funcția de principal.

Interimatul lui Sorin Bârză, secundul cu puteri depline la Energia, nu a dat nici el roade. Bârză a pierdut ultimele două meciuri din campionat, cu HC Adrian Petrea, acasă, 21-22, și la Dinamo, 25-32, iar în Cupa EHF a obținut o remiză de palmares cu “câinii roșii”, 24-24.
Poate de aceea și oficialii echipei ezită să-i dea echipa pe mână. Bârză este un debutant într-ale antrenoratului și are doar licența B dar asta nu este un impediment. “Mi-ar face o deosebită plăcere să preiau cârma Energiei, eu pentru asta mă pregătesc, la un moment dat să fiu antrenor principal al unei echipe, dacă ar fi acum şi aici sau altădată sau în altă parte nu am cum să răspund.
Nu cred că e o problemă de acte, pentru că echipa este pregătită de antrenor cu contract, nu se stipulează că ar trebui să fie ecuson A sau ecuson B, atâta timp cât eu am ecuson B pot pregăti echipa, dar din nou nu este o decizie a mea. Nu mi s-a propus până acum să fiu antrenor plin”, a declarat Bârză.
Energia a fost refuzată și de Robert Licu. Acesta a preferat să stea acasă să-și ducă copiii la școală decât să preia gruparea gorjeană.
E tot mai sigur că și meciul cu HC Odorhei din etapa a 7-a va fi pregătit de Sorin Bârză. “Eu sper ca această situaţie a băncii tehnice de la echipa de handbal să nu afecteze bunul mers, vă pot răspunde jucătorii cum simt acest lucru, eu cred că lucrăm şi facem ceea ce ar trebui să facem, pregătim fiecare meci, mergem pe un sistem pe care l-am implementat practic de acum două luni şi în apărare şi în mare parte şi în atac”, susține tehnicianul.

Mledenciu se simte dator
Târgujianul Răzvan Mledenciu a fost titular în ultimul joc de campionat, cu Dinamo, dar evoluția sa a fost una modestă. Mledenciu nu a marcat nici un gol timp de o repriză, cât a stat în teren.
În etapa a 7-a, la Târgu Jiu vine HC Odorhei, una din cele 3 formații neînvinse în actualul sezon, dar gorjenii speră să dea calculele hârtiei peste cap și să obțină a doua victorie stagională.
“Suntem datori publicului, iar sâmbătă trebuie să scoatem un rezultat bun. Trebuie să fim uniți, să fim o echipă. I-am mai învins pe cei de la Odorhei și cred că putem să facem acest lucru și în meciul de sâmbătă. Jucăm acasă, avem și publicul alături de noi și poate din acest punct de vedere putem spune că avem un avantaj, dar dacă ne uităm în clasament, ei au un avantaj. Sunt acolo sus în clasament, dar asta nu este o problemă, pentru că putem câștiga acest meci. Atmosfera este bună la echipă, chiar dacă am avut niște rezulate slabe, antrenamentele sunt bune și nu pot să-mi explic unde este blocajul la nivelul echipei. Poate ne lipsește încrederea, în anumite momente. Cu Odorhei va fi un duel foarte puternic și cred că va fi un meci frumos. Eu am încredre în colegii mei și cred că vom ieși victorioși. Nu cred că ar fi o surpriză să învingem Odorheiul, avem forța să învingem orice echipă din România.”, susține Răzvan Mledenciu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here