Banii se dau până pe 3 decembrie! Prima de Moş Nicolae, aprobată şi anul acesta la CEO

575

În şedinţa de ieri de Comisie Paritară din Complexul Energetic Oltenia s-a adus în discuţie acordarea, şi anul acesta, a sumei de 100 de lei pentru fiecare copil minor al minerilor şi energeticienilor din CEO. Subiectul a fost deschis de liderii de sindicat prezenţi la Divizia Minieră, cerinţa fiind imediat aprobată. De altfel, reprezentanţii administraţiei au anunţat că banii în cauză vor intra pe cardurile beneficiarilor până pe data de 3 decembrie. Pentru sărbătorile de iarnă, angajaţii CEO vor mai primi şi tichete cadou în valoare de 550 de lei, existând posibilitatea ca valoarea acestora să crească în funcţie de situaţia financiară a companiei la momentul respectiv.

Preşedintele comisiei, Laurenţiu Ciobotărică, a avizat, ieri, pozitiv cerinţa liderilor sindicali legat de acordarea primei de Moş Nicolae pentru salariaţii care au copii minori. Reprezentantul administraţiei a declarat chiar că ar fi dat o sumă mai mare de copil, dar sunt deja peste 10.000 de minori, motiv pentru care suma acordată este deja considerabilă, ea rămânând aceeaşi ca şi anul trecut.
În cadrul comisiei s-a discutat şi de optimizarea salariilor, care se va face în luna decembrie, asta în a doua etapă. Ciobotărică a anunţat în plen că toţi salariaţii CEO vor beneficia de etapele de echilibrare a salariilor care vor continua pe parcursul anului viitor. “Există o prevedere de contract în care este stipulat că avem de acordat tichete cadou în valoare de 550 de lei, în ceea ce priveşte o eventuală majorare a acestora va exista o negociere cu sindicatele şi în funcţie de situaţia financiară a companiei vom vedea la momentul oportun”, a spus, ieri, şi Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii cu Comunitatea.
La Comisia Paritară s-au aprobat dosarele angajaţilor cu probleme medicale, reprezentanţii FNME cerând în şedinţă să se amâne aprobarea banilor pentru respectivii, şi asta la insistenţele directorului Ciobotărică. Acesta le-a atras atenţia liderilor că sunt mai interesaţi de salarii decât de problemele medicale ale angajaţilor în suferinţă.

În ceea ce priveşte programul de lucru al angajaţilor CEO, sindicatele şi administraţia au convenit ca salariaţii să aibă liber în zilele de 30 noiembrie, 1, 4, 24, 25, 26 şi 27 decembrie, urmând ca aceştia să aibă şi un concediu colectiv programat între 28 şi 31 decembrie.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Ciobotarica asta ori e nebun ori vrea sa plece repede. Sau sa fie dat afara de ciurel. Este singurul director din istoria mineritului care reprezinta conducerea companiei și totuși se lupta sau asa pare pentru drepturile salariaților. A mai cerut ciobotarica asta sindicaliștilor și sa se concentreze pe protecția și securitatea angajaților ceo nu doar pe bani. De parca la noi se ia în calcul asa ceva…ciobotarica nu te vad bine. Mai bine ai veni la sindicate…mai avem locuri libere. Ceva nu-mi miroase a bine mister ciobotarica. Ești spion cumva???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here