Autorul jafului de la casa de schimb valutar din Bumbești-Jiu, prins la Petroșani! Și-a aruncat hainele pe Defileul Jiului

694

Principalul suspect în cazul jafului, care a avut loc, pe 25 februarie, la o casă de schimb valutar din Bumbești-Jiu, de unde s-au furat 7.000 de euro, a fost prins, ieri dimineață. Acesta are 41 de ani și este din Petroșani. ,,Polițiști din cadrul IPJ Gorj, Serviciul de Investigații Criminale, au continuat cercetările în cauza penală privind jaful armat comis de către o persoană necunoscută în ziua de 25 februarie 2019 la o casă de schimb valutar de pe raza orașului Bumbești-Jiu, județul Gorj, ocazie cu care au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Hunedoara, la locuința unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Petroșani și cea a concubinei sale, din orașul Petrila.
Cu sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba, la locația din municipiul Petroșani a fost identificat bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, imediat după comiterea infracțiunii, autorul a abandonat obiectele de îmbrăcăminte în zona Defileului Jiului, în apropierea municipiului Petroșani, iar o parte din suma de bani în valuta sustrasă a fost schimbată la casele de schimb valutar de pe raza municipiului Petroșani și orașului Petrila. Cercetările continuă pentru probarea activității infracționale, urmând ca față de autor să fie dispuse măsurile legale”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. După percheziția efectuată în locuința bărbatului din Petroșani, acesta a fost adus de polițiști la sediul IPJ Gorj, unde a fost audiat. Bărbatul a negat acuzațiile care i se aduc. Tâlhăria a fost comisă la sfârșitul lunii februarie, la o casă de schimb valutar din Bumbești-Jiu, de unde s-au furat 7.000 de euro. Surse susțin că suspectul a fost eliberat, în vara anului trecut, dintr-o închisoare din Franța. Acesta are antecedente penale, pentru furturi.  În scenele surprinse de camerele de supraveghere din casa de schimb valutar, individul este văzut intrând cu o glugă pe cap, în spatele angajatei care, fiind amenințată cu un pistol, i-a arătat unde sunt banii. Prejudiciul nu a fost recuperat în totalitate.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here