Autorităţile motrene aşteaptă OK-ul pentru începerea lucrărilor la Secţia ORL

113

spital motru (4)Lucrările de reabilitare a Secţiei ORL de la Spitalul Municipal Motru ar fi trebuit să înceapă, după cum se preconiza, la sfârşitul lunii noiembrie. Din păcate, potrivit primarului Dorin Hanu, din motive necunoscute se întârzie publicarea anunţului de licitaţie, astfel că începerea efectivă a lucrărilor este blocată. Totuşi, Hanu speră ca în cel mai scurt timp să fie publicat anunţul şi să demareze lucrările.

De când a preluat spre administrare Spitalul Municipal, Primăria Motru a căutat să rezolve cât mai multe dintre problemele cu care se confrunta unitatea. Pentru a crea condiţii cât mai bune pentru pacienţi, dar şi pentru asigurarea unui mediu propice pentru desfăşurarea activităţii cadrelor medicale, până în prezent s-au investit peste 12 miliarde. „Până în prezent, peste 12 miliarde de lei vechi au fost investite în spital. Inclusiv blocul operator s-a modernizat. Secţiile s-au renovat în totalitate”, a precizat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Anunţul de licitaţie, întârzie să apară

Pentru sezonul rece al acestui an, autorităţile locale din Motru îşi propuseseră să realizeze lucrările de modernizare a Secţiei ORL din cadrul Spitalului Municipal. „Nu au început lucrările şi nici nu le putem începe, deoarece de o lună şi jumătate am trimis spre publicare pe seap a anunţului de licitaţie şi nu a apărut nici până acum, deşi în mod normal termenul de publicare este de 14 zile. Ne dorim ca măcar prin ianuarie să fie publicat anunţul şi să putem demara lucrările, pentru că este o perioadă când se poate lucra la interioare”, a explicat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. Edilul municipiului Motru a precizat că mai are încă un obiectiv de investiţie al cărui anunţ de licitaţie întârzie să apară. „Am două obiective trimise de o lună şi jumătate şi încă nu au apărut pe seap. Este vorba despre „Asfaltare alei pietonale municipiul Motru”, cu o valoare de 5 miliarde lei vechi şi „Reabilitare Secţie ORL Spital Municipal Motru”, care ajunge la două miliarde”, susţine Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. Pentru reabilitarea Secţiei ORL de la Spitalul Municipal Motru autorităţile locale vor aloca suma de 2,2 miliarde lei vechi. Modernizarea acestei secţii va presupune lucrări majore, în genul celor efectuate la secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Practic, se vor înlocui ferestrele, uşile, se va pune gresie şi faianţă, se vor schimba instalaţiile şi aşa mai departe.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here