Autorităţile locale din Bustuchin se pregătesc pentru „Zilele Comunei”

105

Pag 89La sfârşitul lunii iulie, la Bustuchin se desfăşoară „Zilele Comunei”. Autorităţile locale au pregătit un program amplu de manifestări, încercându-se satisfacerea gusturilor tuturor participanţilor, chiar şi a celor mai pretenţioşi.

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin este preocupat de finalizarea proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii pe care o conduce. În această perioadă, însă, organizarea „Zilelor Comunei Bustuchin” reprezintă una dintre grijile edilului. „Avem deja stabilit programul manifestărilor, în care este inclusă şi inaugurarea Sălii de Sport şi a altor obiective. De aceea, lucrăm la finalizarea lucrărilor la sala de sport şi la piaţă şi ne dorim ca ultimele detalii să fie finalizate pentru a putea inaugura obiectivele la sfârşitul lunii”, a explicat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Trei zile de sărbătoare

bustuchin foto ViSuProgramul manifestărilor dedicate „Zilelor Comunei Bustuchin” se întinde pe parcursul a trei zile. Vineri, 29 iulie 2011, la ora 20:00 tinerii din Bustuchin sunt aşteptaţi la o discotecă în aer liber. A doua zi, sâmbătă 30 iulie, la ora 8:30 se desfăşoară un meci de fotbal, semifinalele „Cupei Bustuchin”, pe terenul sintetic; la ora 12:00 are loc inaugurarea sălii de sport şi a altor obiective. 3d gradinita„În deschidere, meci demonstrativ de fotbal între reprezentanţi ai CRAIOVA MAXIMA (Donose, Beldeanu, Tilihoi, Ungureanu, Negrilă; în poartă – Rică Răducanu) şi o selecţionată a comunei noastre”, se arată în program. În Piaţa Primăriei, începând cu ora 16:00 se desfăşoară recitaluri folclorice susţinute de Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian şi alţi artişti de marcă; la ora 18.00 începe un spectacol-maraton susţinut de AXINTE Show şi invitaţii Ileana Ciuculete, Vacanţa Mică, Marioara Stan, LORENA – Etno TV, Claudia Ghiţulescu, Victor YLA, Doina şi Marian Nistor – Savoy, VALENTINO, hore olteneşti şi discotecă. Duminică, 31 iulie, se desfăşoară FESTIVALUL FOLCLORIC „IUSTINA BĂLUŢEANU” ediţia a VII-a. Acesta începe la ora 10:00, când are loc sosirea concurenţilor în Piaţa Primăriei; în intervalul orar 10:00 – 12:00 se desfăşoară repetiţii cu orchestra; iar între orele 12.00 – 16.00 se derulează concursul şi decernarea premiilor. Secţiunile festivalului sunt: Tarafuri tradiţionale (de până la 7 membri); Rapsozi populari; Interpreţi vocali şi instrumentişti de muzică populară; Grupuri instrumentale; Dansuri populare. Acompaniamentul va fi asigurat de o secţiune instrumentală a Ansamblului Folcloric „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

Proiecte importante la Bustuchin

3d parc de joacaPrimarul Ion Ciocea încearcă să realizeze cât mai multe investiţii pe raza comunei Bustuchin. În această perioadă se află în derulare mai multe investiţii, cum ar fi sistemul de canalizare, de apă, reabilitarea drumurilor, realizarea pieţei, a bazei sportive multifuncţionale, a grădiniţei cu program prelungit şi aşa mai departe. Atragerea de fonduri externe şi investirea lor în modernizarea comunei este prioritară pentru edilul Ciocea, acesta implementând deja o serie de proiecte valoroase, cu finanţare europeană.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here