Autorităţile locale au stabilit activităţile pentru sfârşitul de an

208

Pe data de 13 decembrie, în ultima conferinţă de presă din acest an, primarul Municipiului Târgu-Jiu a prezentat activităţile ce urmează a se desfăşura în următoarea perioadă. Totodată, Florin Cârciumaru a făcut şi un bilanţ al realizărilor din 2012, catalogându-l drept „un an bun”.

Pentru a evita orice probleme specifice sezonului rece, autorităţile locale şi-au luat toate măsurile ce se impuneau. “Ştim cu toţii că la sfârşitul anului avem mari probleme cu circulaţia rutieră şi pot să spun că ne-am luat măsuri. Am avut întâlnire cu serviciul Poliţie Rutiere şi cred că lucrurile sunt puse la punct. Bineînţeles că facem un apel la cetăţeni şi conducătorii auto să ne ajute în a fluidiza circulaţia la nivel de municipiu în această perioadă. Am avut întâlnire cu Poliţia locală, Poliţia şi Jandarmeria pentru punerea la punct a serviciilor pentru ordinea publică, deoarece este nevoie să asigurăm ordine publică în zona pieţelor, în zona târgurilor”, a precizat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Program special pentru Revelion
Pentru noaptea de Anul Nou, reprezentanţii autorităţilor locale au pregătit o serie de evenimente, între acestea regăsindu-se şi tradiţionalele cununii de la Poarta Sărutului. În acest an, numărul cuplurilor care au ales această zi pentru a-şi uni destinele este unul record. “Am pus la punct un program special pentru noaptea de Revelion. La ora 24:00 avem focul de artificii şi desfacem sute de sticle de şampanie să dăm noroc cu cetăţenii din oraşul nostru şi, spre deosebire de anii anteriori, în noaptea de Revelion avem un record, până la ora actuală, 24 de căsătorii. Tot ca o noutate, avem foarte multe cupluri din ţară: Harghita, Călăraşi, Caraş-Severin şi Timiş. Vom lua toate măsurile ca tinerii să aibă tot ce le trebuie, încât oficierea căsătoriei să fie în condiţii optime, în noaptea de Anul Nou”, mărturiseşte edilul Florin Cârciumaru.

Program încărcat, de Sărbători
Prin Direcţia de Protecţie Socială, autorităţile organizează o serie întreagă de evenimente la Cluburile Vârstei a treia. “Tot prin Direcţia de Protecţie Socială, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei, am organizat ca în această perioadă foarte mulţi cetăţeni care au venituri foarte mici să primească ajutoare de Crăciun. Pe 17 decembrie, la ora 17:00, avem un program „Iată, vin colindătorii”, program marcat printr-o expoziţie de icoane, şi ornamente de Crăciun; totul se derulează la Clubul de pe Olteniţei şi pe lângă toate acestea avem şi un program susţinut de către colindători”, confirmă Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Pe 19 decembrie, la ora 10:00, are loc un program intitulat “Un brăduţ în fiecare casă”, pentru 60 de familii, unde li se duc diferite produse care le sunt de folosinţă în această perioadă. “După-amiază avem un spectacol la Sala Sporturilor, “Miracolul Crăciunului” şi spectacolul de colinde. La Casa Iris, în data de 24 decembrie vom organiza un pom de Crăciun pentru copiii care sunt cazaţi acolo şi le vom da o masă specială de Crăciun. Pe 31 decembrie avem Revelionul din Piaţa Prefecturii, dar şi Revelionul Solidarităţii. Vom organiza şi în acest an pentru copiii de la casa ajutătoare Revelionul Solidarităţii, iar pe 7 ianuarie vom organiza la toate cluburile evenimente de Sfântul Ion”, adaugă edilul.
În acelaşi timp, în perioada următoare, activitatea Primăriei Târgu-Jiu se va axa în general pe pregătirea oraşului pentru Crăciun şi Anul Nou, desfăşurând activităţi specifice.

Cârciumaru: “2012 a fost un an plin de bucurii!”
Primarul municipiului Târgu-Jiu a făcut un bilanţ al anului ce se va încheia peste doar câteva zile.
Florin Cârciumaru a declarat: „pentru mine a fost un an plin de bucurii pentru că am reuşit să câştig cel de-al patrulea mandat ca primar al municipiului Târgu-Jiu şi din punct de vedere politic, cred că am reuşit ceea ce nu au reuşit mulţi alţii la nivel naţional, am reuşit să organizez şi să susţin o campanie de nivel pentru actualul premier, să-l scoatem câştigător într-un duel binecunoscut şi cred că ne putem mândri cu toţii că am dat un premier ţării. Pentru aceste reuşite nu pot decât să mă bucur şi consider că am avut un an destul de bun şi plin de realizări. Cea mai mare realizare este că în limita posibilităţilor am reuşit să rezolvăm cam tot ce ne-am propus şi să mulţumim cetăţenii din oraşul nostru. Mai sunt şi nerealizări, dar ele au existat şi din cauza conjuncturii nefavorabile, dar, cu sprijinul primit de la Guvern am reuşit multe lucruri pe care efectiv nu mai speram că le putem rezolva”.
Mai trebuie precizat faptul că, la ultima conferinţă de presă din acest an, au fost prezenţi şi colindătorii Şcolii Populare de Artă – elevi ai instituţiei, coordonaţi de directorul adjunct Ştefan Popescu – care au susţinut un minunat program de colinde.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here