Au venit banii pentru achiziţionarea de lapte praf

121

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit banii solicitaţi pentru cumpărarea de lapte praf. Procedura de achiziţie este în derulare, după cum confirmă Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. Acesta dă asigurări că stocul de lapte praf va fi asigurat pentru următoarele luni.

În luna iunie, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de lapte praf. După distribuirea dozelor de lapte aferente solicitărilor din luna iunie, în stocul DSP Gorj au mai rămas aproximativ 1.200 de cutii. Acestea ar mai acoperi necesarul doar pentru luna iulie. Totuşi, Marius Boeriu, directorul instituţiei, spune că s-a demarat procedura de achiziţionare a laptelui praf pentru refacerea stocului. „Fondurile au venit. S-au demarat procedurile de achiziţie. La sfârşitul săptămânii trecute am fost consultat în această privinţă şi ştiu că acum este în derulare procedura pentru achiziţionarea de lapte praf necesar pentru lunile următoare”, a confirmat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Deocamdată nu se ştie câte doze vor fi achiziţionate de către DSP Gorj, dar este cert că bebeluşii din judeţul nostru care beneficiază de lapte praf gratuit îşi vor primi dozele la timp.

Criterii de acordare a laptelui praf
Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării, precum boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie. În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here