Au semnat contractul ! – Începe extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă din judeţ

196

aparegioSC Aparegio a semnat în urmă cu mai bine de o săptămână contractul de lucrări „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Gorj”.

Asistenţa financiară pentru acest proiect a fost acordată prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, cu o finanţare de 84% de la Uniunea Europeană şi 16% bani de la bugetul de stat.

Valoarea totală a proiectului este de 91 de milioane de euro şi cuprinde 17 pachete de investiţii în cinci localităţi ale judeţului: Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Ţicleni, Bumbeşti-Jiu şi Motru. aparegio2„Paisprezece pachete sunt investiţii în lucrări şi trei sunt pentru achiziţii. Pentru toate cele cinci localităţi, contractele de reabilitare şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare au fost semnate”, a declarat Ion Popescu, directorul Aparegio Gorj. Printre pachetele ce se regăsesc în proiect se numără şi cele care includ amenajarea de staţii de epurare în oraşele Ţicleni, Bumbeşti-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, dar şi reabilitarea celor existente din municipiile Motru şi Târgu-Jiu. ”Priorităţile în executarea lucrărilor din localităţile incluse în proiect sunt cele de pe străzile principale, corelate cu amenajarea sistemului rutier, urgenţele, reţelele de aducţiune. Pe timp de vară vom lucra în oraş, iar pe timp de iarnă se va lucra pe aducţiuni în afara oraşelor”, a menţionat Popescu.

Anul 2013, termen de finalizare

Termenul de execuţie a contractului este anul 2013, însă fiecare localitate a proiectului are termene de finalizare diferite. Astfel, în mai puţin de trei ani de zile, reţelele de apă din Ţicleni, Târgu-Jiu, Motru, Bumbeşti-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, vor fi unele moderne, iar toate cartierele aferente acestor oraşe nu vor mai suferi din cauza lipsei de apă. „Modernizarea reţelelor de distribuţie a apei şi a sistemului de colectare a apelor uzate va îmbunătăţi calitatea serviciilor de apă şi canalizare furnizate populaţiei”, a mai spus directorul Aparegio Gorj.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here