Au reapărut orele de socio-umane la Colegiul Tehnic Motru, dar s-au și ocupat! Profesoara Nibu intră în greva foamei

2678

Inspectoratul Școlar Gorj a vacantat orele de socio-umane de la Colegiul Tehnic Motru pe care, săptămâna trecută, le-a retras din listă, pe motiv că fuseseră introduse eronat. Orele au reapărut însă, în aceste zile, cu ocupant cu tot, deși acestea nu figurează drept vacante și nu au fost ocupate în ședință publică. Aceste ore ar fi trebui să îi revină profesoarei Ramona Nibu, conform articolului de principiu dat de către directoarea liceului, Adela Rușeț, în vara acestui an.

În fața acestei situații, Ramona Nibu, care a sesizat IȘJ, Ministerul Educației, intenționează să intre în grevă. Asta la Ministerul Educației, unde va urma să fluture inclusiv răspunsul pozitiv dat de IȘJ Gorj în care se recunoaște existența orelor, care nu au fost vacantate de conducerea unității de învățământ motrene.
Profesoara Ramona Nibu susține că în cazul său s-a comis un abuz cras, că ea nu mai are loc în școală, chiar din 1 septembrie aceasta fiind șomeră. Nibu a lucrat timp de șase ani în Colegiul Tehnic Motru ca din vară să i se dea de înțeles că nu mai are ce căuta la catedră, orele sale ,,dispărând”, pe motiv că se reduce numărul de elevi, în viitor.
S-a demonstrat, în schimb, că orele au fost distribuite altor profesori încă din februarie, deși procedura era pentru 28-31 august, când acestea nu apar în listă. Mai mult decât atât, la plata cu ora se alocă orele rămase nedistribuite în listă.
Ramona Nibu anunță că, joi, va intra în greva foamei în fața Ministerului Educației, după ce inclusiv, marți, s-a prezentat la IȘJ cu intenția de a discuta cu inspectorul general, după ce cu o zi în urmă a fost refuzată de Maria Cochină.
A discutat cu inspectorul general adjunct, Rușeț Nicolae, soțul directoarei liceului, care i-a transmis că orele nu sunt, deși el este președintele Comisiei de Mobilitate a IȘJ.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. Hal de învățământ. Ce practica este aceasta doamna Ruset? Unde ați învățat managementul, la seral? Orele nu se dau cui trebuie, nu se scot, se ocupa tot din datul din coate, nu pe știinta. Și va intrebati de ce ies elevi slabi chiar mediocrii de pe băncile scolii. Nu mai are cine sa ii învețe fraților, ai buni s-au dus la pensie uitați cine defilează prin scoala, ăștia nu sunt în stare nici sa i tina cuminți la clase, dar sa ii facă sa mai și învețe ceva.

  2. Vedeti femei! Mai bine la conducere sa fie barbati, ca nu s-ar fi intamplat acest aspect teribil si periculos. Doamna prefesoara Nibu la Bucuresti vei gasi Dreptatea. Multa bafta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here