Au început înscrierile la Juvenes Translatores

27

În perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele își pot înscrie elevii la concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de Juvenes Translatores, la adresa de internet ec.europa.eu/translatores. Formularul online este disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

Concursul, aflat la a IX-a ediţie, va avea loc în data de 26 noiembrie 2015, simultan în toate liceele selectate prin tragere la sorți. Ediția 2015 este deschisă elevilor născuți în 1998, indiferent de naționalitate, și participării a peste 751 de licee. După finalizarea perioadei de înscrieri va avea loc o tragere la sorți, în vederea selectării şcolilor care vor participa la concurs.
Lista școlilor selectate va fi publicată pe site-ul Juvenes Translatores până la sfârșitul lunii octombrie 2015. Fiecare dintre școlile selectate va trebui apoi să aleagă între doi și cinci elevi participanți și să introducă în baza de date numele lor și combinațiile de limbi alese de aceștia, până cel târziu la data de 20 noiembrie 2015. În ziua testului, elevii vor traduce un text de o pagină în funcție de alegerea exprimată pentru oricare dintre cele 552 combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE.
Textele traduse de elevi vor fi notate de traducători din cadrul Comisiei Europene, care vor selecta câte un câștigător pentru fiecare țară. În aprilie 2016, toți câștigătorii vor fi invitați la Bruxelles pentru decernarea premiilor.
Concursul Juvenes Translatores este organizat în fiecare an de către Direcția Generală Traduceri din cadrul Comisiei Europene, începând cu 2007. Scopul său este de a promova studiul limbilor străine în școli și de a le oferi tinerilor elevi posibilitatea să vadă cum este să fii traducător.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here