Au angajat două femei de serviciu la Transloc iar acum se vrea externalizarea serviciului de curățenie!

1653

Cu eforturi foarte mari și concursuri anulate și repetate, actuala conducerea a SC Transloc SA a reușit să angajeze două femei de serviciu, asta cu doar câteva luni în urmă, pe perioadă nedeterminată, care sunt plătite cu salariul minim pe economie. În aceste zile, însă, directorul Transloc a anunțat că vrea să externalizeze serviciul de curățenie, dându-l către o firmă privată, soarta celor două salariate fiind incertă. Motivația pentru externalizare este lipsa banilor, situație generată însă de proasta gestionare a banilor în cadrul acestei societății.

Transloc a organizat, în primăvara acestui an, concurs pentru ocuparea a două posturi de îngrijitor curățenie care să deservească mijloacele de transport în comună. Până atunci, fiecare șofer își făcea singur curățenie în autobuzul pe care îl conducea. La venirea în funcția de director general a lui Mihai Paraschiv acesta a anulat unul dintre concursuri, unde era deja declarată câștigătoare o candidată, și a cerut repetarea acestuia. Directorul a motivat că nu participase la concursul respectiv.

Salariații au trecut incidentul cu vederea până în aceste zile, când directorul a anunțat, brusc, că vrea să externalizeze acest serviciu de curățenie, motivând că nu sunt bani suficienți pentru restul salariaților. Totul, pe fondul conflictelor pe aprobarea bugetului din CL Târgu-Jiu.

Practic, Transloc face economii renunțând la două salarii minime pe economie, bani care vor ajunge însă la o firmă privată care va încasa, cu siguranță, mai mult decât aceste două salarii. Matematic, economia nu rezultă, cum nu sunt motive nici că cele salariate nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de serviciu. Cu toate acestea, se vor făcute cheltuieli și nu reduceri, dacă schema în cauză va fi aplicată la Transloc.

Interesant este că Paraschiv, în același timp, mai vrea să angajeze încă 5 persoane pentru activitatea de control, deși mai are încă 6 în subordine, iar organigrama îi permite la acest capitol să aibă angajați maxim 7 persoane.

Nu se discută, în schimb, de organigrama TESA care este încărcată astfel: 2 secretare, 1 consilier personal, 1 consilier pe fonduri europene și 3 contabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here