Atelierele de creație de la Biblioteca „Christian Tell”, la final

468

Pe tot parcursul săptămânii trecute, zeci de copii, utilizatori ai Filialei pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” , au avut ocazia, în cadrul unor ateliere organizate de instituție, de a învăța lucruri noi de la meșteri ai Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu. Atelierele s-au încheiat, însă pe copii îi așteaptă multe alte activități interesante la bibliotecă și de acum înainte.

În perioada 23-27 mai, la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj s-au desfășurat o serie de ateliere sub denumirea ”Cum prind viață jucăriile”. Atelierele au fost realizate de instructori din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu (Adriana Vasile, Filomela Tiștere, Daciana Ungureanu și Claudia Drăghescu) și le-au oferit micuților ocazia de a învăța să picteze, să creeze bijuterii din mărgele, să realizeze desene pe linguri de lemn, colaje pe cartoane colorate și decorațiuni tradiționale. La ateliere au participat în total 125 elevi înscriși la bibliotecă însoțiți de părinți. Filiala pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” va continua însă să organizeze tot felul de activități interesante pentru micii săi utilizatori și de acum înainte.

13335883_1070995482938715_327619133972821751_nDe exemplu, potrivit Luizei Sandu, bibliotecar la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”, vineri, 3 iunie, un efectiv de 31 de elevi de clasa I, de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae”, îndrumați de învățător Andrei Camelia, își vor desfășura la bibliotecă orele de curs, vor desena și vor viziona un film ca parte a activității ”Învățăm să respectăm mediul înconjurător”, dedicate Zilei Mondiale a Mediului. În perioada 20 – 24 iunie se va desfășura o nouă ediție a proiectului de pedagogie muzeală ”În bătătura bunicilor”, proiect ce, de câțiva ani, le oferă copiilor ocazia de a se familiariza cu civilizaţia populară tradiţională din judeţul nostru. La începutul lunii iulie vor debuta și atelierele de vacanță, organizate în fiecare vară la bibliotecă, ateliere în cadrul cărora copiii pot lua parte la diverse activități interesante. În toamnă, pe 3 octombrie mai exact, se va da startul unei noi ediții a concursului ”Ai carte, ai parte”, concurs ce se va încheia pe 25 noiembrie 2016. La sfârșitul lunii octombrie vor fi organizate un atelier de creație și o expoziție dedicate sărbătorii de Halloween, iar în decembrie sunt programate mai multe activități dedicate Crăciunului, reunite sub denumirea ”E vremea colindelor”. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele ce se vor desfășura la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj în lunile ce urmează, activități ce le va da participanților ocazia de a învăța lucruri noi, de a se distra și de a-și face prieteni noi.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here