Asistenţii personali, în posesia banilor pe luna mai

222

dppsConducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a efectuat ieri plăţile pe luna mai pe carduri către toţi asistenţii personali şi beneficiarii de indemnizaţii de însoţitor de pe raza municipiului.

„Am făcut ieri plăţile pentru luna mai. Le-am depus oamenilor banii pe carduri, iar cei care primesc prin Poştă vor intra în posesia drepturilor băneşti până la sfârşitul acestei săptămâni. Când s-au înregistrat întârzieri, cetăţenii au venit la noi sau ne-au sunat ca să ne întrebe cum stă situaţia”, a declarat Loredana Juscu, inspector Resurse Umane în cadrul DPPS Târgu-Jiu. Astfel, conform declaraţiilor acesteia, ultima plată făcută pentru luna mai a fost către 195 de asistenţi personali şi s-au acordat indemnizaţii de însoţitor pentru 303 târgujieni. Suma totală virată către aceştia a fost de 327.765 de lei, dintre care 169.168 de lei către asistenţii personali şi 158.597 de lei au constituit indemnizaţiile pentru însoţitori.

Numărul de beneficiari se schimbă lunar

Posturile totale aprobate pentru aceste două categorii de persoane de către Consiliul Local Târgu-Jiu este de 550 de locuri, în prezent, la nivelul municipiului existând 498 asistenţi şi însoţitori. „Dinamica este una continuă deoarece numărul acestora diferă de la lună la lună în funcţie de controlul anual pe care trebuie să-l efectueze persoana bolnavă. Dacă, în prezent, un cetăţean este încadrat cu gradul I de handicap, şi la controlul de 12 luni, medicul îl reduce la gradul II, persoana în cauză iese de pe tabelele noastre”, a explicat şefa DPPS Târgu-Jiu, Teodora Ciobanu. Diferenţa dintre asistenţii personali şi cei care primesc indemnizaţia de însoţitor, este că cei din urmă beneficiază lunar de suma de 534 de lei, iar asistentul, pe lângă venitul lunar ce îi revine, are şi carte de muncă şi îi sunt plătite şi indemnizaţiile.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here