Articolul privitor la cheltuielile de personal din spitale s-ar putea modifica

211

Personal spitalSindicaliştii din sănătate cer modificarea articolului 197 din OUG nr. 48/2011 privind limitarea cheltuielilor de personal la 70%. În acest sens, conducerea SANITAS a făcut o solicitare scrisă la Ministerul Sănătăţii. Răspunsul primit este unul elegant, dar nu pe placul sindicaliştilor.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au răspuns solicitării celor de la SANITAS, precizând că proiectul de lege ce reglementează limitarea cheltuielilor de personal din spital la 70% din valoarea bugetului alocat de Casa de Asigurări de Sănătate ar putea fi modificat. În acest sens, au existat dezbateri în cadrul cărora, după cum se arată în răspunsul Ministerului Sănătăţii, “proiectului de lege i-au fost aduse o serie de amendamente”. Între amendamentele la care se face referire se regăseşte şi următorul: „…cheltuielile aferente drepturilor de personal stabilite potrivit alin. (1) reprezintă maxim 70% din sumele contractate de casele de asigurări de sănătate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru serviciile medicale furnizate, precum şi din sumele furnizate din bugetul Ministerului Sănătăţii cu această destinaţie, ca şi din surse ale consiliilor judeţene, locale, după caz”.

Valentin Popa: “Răspunsul MS este fără valoare”

Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj, nu este deloc mulţumit de răspunsul primit de la Ministerul Sănătăţii. “Răspunsul ministerului este fără valoare. Noi vrem să se rezolve această problemă, să se reglementeze modificarea articolului care prevede limitarea cheltuielilor de 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj. stfel, până la apariţia modificărilor respectivului articol, cei aflaţi la conducerea spitalelor trebuie să gestioneze cu mare atenţie bugetele pentru a se încadra în procentul de 70% cheltuieli de personal, din valoarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here