Aproape o mie de viroze şi pneumonii, în Gorj

123

dspNu mai puţin de 999 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii, în ultima săptămână. Au fost internate 193 de persoane cu afecţiuni respiratorii acute. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj îi sfătuiesc pe cetăţeni să îşi ia toate măsurile ce se impun pentru a preveni îmbolnăvirea.

Numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate în judeţul nostru în perioada 16-22 ianuarie 2012 a crescut, comparativ cu săptămâna anterioară. Astfel, în perioada menţionată, 633 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze, 83 dintre ei necesitând internare. Şi numărul pneumoniilor a ajuns la 366, nu mai puţin de 110 gorjeni fiind internaţi din această cauză. Cei mai afectaţi de afecţiunile respiratorii au fost copiii. Sute de copii au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii, mulţi dintre ei necesitând internare. Medicii gorjeni au acordat îngrijiri de specialitate micilor pacienţi, dar şi adulţilor. La toate spitalele din judeţul nostru s-a înregistrat o creştere a internărilor din cauza virozelor şi afecţiunilor de sezon.

Sfaturile specialiştilor

Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here