Aproape 800 de gorjeni cu viroze, în ultima săptămână

199

dsp gorj facuta de mine 1Afecţiunile respiratorii le-au dat bătăi de cap gorjenilor chiar şi în zilele când temperaturile au fost mai mari faţă de cele obişnuite pentru această perioadă a anului. Dacă pneumoniile au fost în scădere, la capitolul viroze, s-au înregistrat cu peste 40 de cazuri mai mult decât în săptămâna anterioară.

Nu mai puţin de 798 de cazuri de viroze au fost înregistrate în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj în perioada 7-13 februarie, cu zece cazuri mai multe decât în săptămâna anterioară. Chiar dacă vremea a fost frumoasă şi temperaturile au crescut destul de mult în termometre, atingând valori peste limitele normale ale acestui sezon, gorjenii s-au îmbolnăvit. Numărul persoanelor internate din cauza virozelor a ajuns la 125, cu 25 de persoane mai mult decât în prima săptămână a lunii februarie. La grupa de vârstă 0-4 ani s-au înregistrat nu mai puţin de 230 de cazuri şi 66 de internări, iar la 5-14 ani, 264 de cazuri şi 48 de internări. Mult mai puţine cazuri s-au de viroze au fost întâlnite la persoanele de peste 65 de ani, mai exact 36 de îmbolnăviri şi nicio internare.

Mai puţine pneumonii

Din fericire, în cea de-a doua săptămână a lunii februarie numărul cazurilor de pneumonii a scăzut, comparativ cu săptămâna precedentă. Astfel, dacă în primele 7 zile ale lunii s-au înregistrat 646 de cazuri, în perioada 7-13 februarie, au fost doar 601. Numărul internărilor a scăzut de la 185 la 177. Ca de obicei, copiii au fost cei mai afectaţi de pneumonii, însă nu trebuie uitat faptul că, spre deosebire de săptămânile anterioare, număul îmbolnăvirilor a scăzut, conform datelor statistice oferite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Odată cu răcirea vremii şi apariţia precipitaţiilor, medicii îi sfătuiesc pe gorjeni să acorde o mai mare atenţie sănătăţii lor şi să-şi ia măsurile necesare evitării îmbolnăvirii, adaptându-şi stilul de viaţa la condiţiile actuale.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here